Ateikite ir įsitikinsite!

Auklėjimas, vaikai, Platinimas

Klausimas: Šiuolaikinis žmogus gyvena labai sudėtingoje situacijoje, kai seni elgesio modeliai jau neveikia, todėl jis intuityviai ieško kažko naujo. Šiuo aspektu jį gali sudominti integraliojo elgesio modelis. Bet, žinoma, jam reikalinga suvokti praktinę šio modelio reikšmę.
Atsakymas: Suteikite jam praktinę egoistinę reikšmę.
Nereikia gėdytis ir slėpti žodžio „egoistinis“. Kaip mūsų modelis leidžia žmogui laimėti? – Juo naudojantis pasiekiama altruistinė egoizmo pusiausvyra.
Norėdamas įgyti altruistinę savybę, žmogus turi paaukoti kažką iš egoizmo. Bet tai net ne auka, nes jis ateina į žmonių ratą, neįsipareigodamas, niekur nepasirašydamas, tiesiog pasiruošęs paklausyti ir pabendrauti su kitais. Be to, rate susirenka visiškai nepažįstami žmonės ir susitikimas nėra susijęs nei su gėrimais ir užkandžiais, nei su flirtavimu ir asistavimu.
Vis dėlto, reikėtų burti daugiau ar mažiau panašius žmones, nes mes kalbame apie vienybę, integralumą, o integruotis labiau linkę vienas į kitą panašūs žmonės, jiems lengviau susivienyti.
Pradėdami su žmonėmis dirbti, mes nekeliame jiems absoliučiai jokių išankstinių sąlygų, o priešingai, sakome, kad jų egoizmas nuo to tik išloš.
Klausimas: O kaip mes jiems tai parodysime?
Atsakymas: Niekaip. Ateikite ir įsitikinsite: jūs pasijusite gerai, pajusite šilumą, didesnį pasitikėjimą, saugumą, palengvėjimą gyvenime, išmoksite įveikti sunkumus. Jums psichologiškai taps lengviau ištverti viską, kas bebūtų šiame pasaulyje.
Visų pirma, mes suteiksime jums psichologiškai naują pagrindą, su kuriuo įveiksite daugelį problemų, nes tapsite apsaugoti. Žinoma, apsaugotas žmogus jaučiasi sveikesnis, linksmesnis, padidėja jo produktyvumas, pagerėja santykiai darbe, šeimoje ir t. t.
Kitaip tariant, mes neparduodame žmogui katės maiše, o sakome, kad jis pajus būtent tai, ir gal net po pirmojo praktinio užsiėmimo.

Iš 2012 m. spalio 24 d. TV programos „Integralusis pasaulis“

Daugiau šia tema skaitykite:

Pasauliui ruošiame metodiką

Integralus auklėjimas – žaibiškas procesas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>