Globali užduotis: kaip įveikti krizę

Auklėjimas, vaikai, Ekonomika ir pinigai, Krizė, globalizacija

Klausimas: Šiuo metu verslininkai susiduria su dideliais sunkumais. Jie turi rinktis arba mažą šeimos verslą arba įsidarbinti stambioje korporacijoje. Taip palaipsniui vyksta verslininkų pasiskirstymas į šias dvi kategorijas.
Nežiūrint to, jie vis mėgina sukurti politiką, leisiančią jiems išlaikyti buvusias apimtis. Kaip jiems seksis? Kuria kryptimi jiems judėti?
Atsakymas: Pirma, mes turime matyti bendrą tendenciją. Norime to ar ne, krizė vis dar tęsiasi ir nesibaigs, kol nepakeisime visuomenės, visuomeninių santykių, mūsų požiūrio į pasaulį. Tai – globali, visos žmonijos, užduotis, ir mes ją privalėsime spręsti.
O krizė gilės, įgaudama vis kitas formas, ir versdama mus spaustis, nes ateityje mūsų laukia nauja forma, kai mūsų prigimtis atitiks integraliąją gamtos prigimtį. Mes gaminsime tik tai, ko būtinai reikės, kad normaliai gyventume, o ne dėl pasipelnymo, teršdami pertekliumi žemę, švaistydami jos išteklius ir lobdami vieni kitų sąskaita, nors tai laimės, saugumo ir sveikatos neteikia.
Todėl gamta, siekdama mūsų tapatumo sau, spaudžia mus neigiamu ryšiu, kad pamatytume, jog neturime kitos išeities. Kuo anksčiau tai suvoksime, tuo geriau.
Kaip mums pasiruošti teisingai nusileisti į šį lygį? Kalbu apie nusileidimą, nes žmogus turės sutikti su žemesniu pragyvenimo lygiu, bet už tai gaus aukštesnį laimės, saugumo, tarpusavio sąveikos, džiaugsmo, šilumos ir gerumo pojūčio lygį.
Kad nereiktų nuolat ieškoti geresnės būsenos didinant ir plečiant verslą, o atrasti ją teisingoje tarpusavio sąveikoje, turime pasinaudoti integraliojo švietimo metodika. Ji apima ir auklėjimą. Praktiškai tai yra žmogaus perauklėjimo procesas. Todėl visiems, kurie susiję su mumis, mes turime pateikti naują požiūrį į pasaulį, ir tai padaryti taip, kad žmonės jį patys atrastų ir prieitų prie atitinkamų išvadų.
Naudodamiesi mūsų pasufleravimu ir užuominomis, jie pradės matyti, kaip atrodys ištobulinta integralioji – betarpiškai susijusi su visuma – prigimtis, o save atpažins kaip absoliučiai kenksmingą, priešingą aplinkai terpę, kuri veši gamtoje tarsi didžiulis vėžinis darinys, naikinantis aplinką, iš kurios turėtų maitintis. Šitaip einame į kritinę, net mirtiną, būseną.
Šiuo metu žmonių visuomenė yra problemų priežasties atsiskleidimo stadijoje. Tai yra krizę pradedame suvokti kaip nuolatinę, nesibaigiančią būseną, kai nustojame tikėti žodžiais: „Tai laikinas reiškinys: krizės ateina ir praeina.“
Kai apie krizę mes kalbėjome 2008 metais, mums visi prieštaravo, sakydami, kad jos nėra. Amerikos filosofų gildijoje buvo draudžiama net užsiminti apie krizę, tarsi ji neegzistuotų apskritai. Bet šis laikotarpis seniai praėjo. 2008 m. pabaigoje krizė akivaizdžiai pasireiškė ir nuo to laiko triumfuodama žingsniuoja per planetą – niekur nuo jos nedingsi.
Problema tik ta, ar mes suvokiame tikrąsias jos priežastis, ir ar sieksime tos formos, prie kurios vis tiek turėsime ateiti – geruoju arba per prievartą. Ar galime palengvinti mūsų perėjimą į kitą numatytą mums būseną, kad tai vyktų maksimaliai komfortiškai, suprantamai, patogiai, o ne spaudžiant įvairioms smulkioms krizėms, vykstančioms kiekvieno asmeniniame gyvenime, versle ir t.t.
Tam ir skirta integraliojo ugdymo metodika, kuri žmogui aiškina, kokiame pasaulyje jis gyvena, ir kokią formą turės įgauti ateityje.

Iš 2013 m. rugsėjo 16 d. TV programos „Per laiką“

Daugiau šia tema skaitykite:

Ekonomika – mūsų santykių kopija

Etapai iki pasibaigs krizė

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>