Naudingi mainai

Auklėjimas, vaikai, Ekonomika ir pinigai, Krizė, globalizacija

Klausimas: Ar gali verslininkas kitų verslininkų, kompanijų vadovų bendruomenėje pakelti savo vertę, atsisakydamas pertekliaus ir privilegijų?
Atsakymas: Aš manau, kad tai pasieksime palaipsniui. Versle mes susiję su milijardais įvairiausių kitų mažų verslų: tiekėjais, pirkėjais ir t.t., todėl jis vis tiek bus egoistinis. Mes negalime staigiai persėsti ant kitų bėgių ir kitaip vadovauti. Tegul verslas lieka toks pats, o visas perteklius pirmiausiai turi racionaliau patekti į bendrą kasą ir būti paskirstytas pagal bendruomenės socialines programas.
Kol kas kalbame apie egoistinį sušvelninimą atmosferos, kuri šiandien viešpatauja pasaulyje. Reikia atvesti visą visuomenę į tam tikrą pusiausvyrą, palaipsniui mažinant kiekvieno asmeninį egoizmą ir pakeičiant jį teisingu, geru jausmu iš aplinkinių, kai žmogus, dirbantis visuomenei, yra gerbiamas. Visa bendruomenė elgsis su tokiu žmogumi, su jo šeima, vaikais  gerai, su pagarba.
Kai aplink verslininką susiformuos tokia aplinka, jis norom nenorom susimąstys apie tai, kad jam pakanka keletą kartų mažesnio uždarbio nei anksčiau. Pajamų sulyginimas leis jam, neatsisakant komforto,  nupjauti nuo savęs visą „riebalų perteklių“ ir perduoti kitų labui, gaunant mainais jų pagarbą ir meilę.

Iš 2013 m. rugsėjo 16 d. TV pamokos „Per laiką“

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>