Visuma didesnė už savo dalis

Kabala ir kiti mokslai, Krizė, globalizacija, Sveikata

Pranešimas: Šiandien kolektyvinių veiksmų mechanizmai tampa geriau suprantami. Taisyklės, lemiančios atskirų nesisteminių veiksmų suvienijimą, yra universalios – nuo neuronų iki žmogaus.
Būtent šios taisyklės gali viską paaiškinti – kaip plinta vėžys, kaip dirba smegenys ir kaip daugybė robotų valdomų automobilių važinės keliais. Būdas, kuriam padedant atskiros būtybės veikia kartu, yra svarbesnis už tai, kaip jos veikia atskirai. Dar Aristotelis tvirtino, kad visuma didesnė už savo dalis.
Komentaras: Bet kokio susivienijimo, kai kiekvienas nustoja jausti save, o jaučia vieną bendrą visumą, universalumo koncepcija nėra nauja. Tik ji išslysdavo iš mūsų, į viską žvelgiančių per savo siaurą egoizmą, akių. Šiandien gamta mums nurodo kelią  į susivienijimą, nes pati mums atsiskleidžia esanti integrali.
Visų dalių vienijimasis į visumą sukuria ypatingą jėgą ir savybę, kurios nėra paprastoje jų sumoje, nes jos vienijasi virš egoizmo jį nugalėdamos.

Daugiau šia tema skaitykite:

„Apvalus pasaulis“

Nebūkime protingesni už gamtą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>