Darbas su žmonėmis suminkština net akmeninę širdį

Dvasinis darbas, Grupė, Platinimas

Klausimas: Ar užuojauta kenčiančiai visuomenei rodo, kad dvasinis indas formuojamas teisingai?
Atsakymas: Kai stengiamės, dirbdami su plačiąja visuomene, tai siekiame laimėjimų egoistiniais tikslais, todėl mums lengva tęsti šį darbą. Mes jau tiek investavome į šiuos žmones, kad jaučiame juos kaip artimus ir esame suinteresuoti jų sėkme. Štai dėl ko platinimas praplečia mūsų norus. Jei virsime tik grupėje, tai galiausiai ji įšals tam tikroje statiškoje būsenoje. Mums bus vis sunkiau bendradarbiauti ir glaudžiau suartėti. Štai kas iš tikrųjų vyksta.
Kai dirbame su kitais žmonėmis, pradedame jaudintis dėl jų pažangos, sėkmės. Vadinasi, judame pirmyn kartu su šiais savo mokiniais, nors kiekvienas savo pakopoje, o kai grįžtame iš savo mokinių, tai žvelgiame į grupės draugus kitaip nei anksčiau.
Bet iš karto, tiesiogiai susijungti su sau lygiais tame pačiame lygyje, kad taptume vienu žmogumi su viena širdimi – labai sunku. Tik po to, kai pasirūpiname žmonėmis, kurie yra žemiau, suminkštėjame, gauname davimo pojūtį savo nore mėgautis, o iš jo jau pereiname į tokius pačius norus duoti grupės draugų atžvilgiu.

Iš 2014 m. vasario 25 d. paruošiamosios pamokos

Daugiau šia tema skaitykite:

„Išėjimas į žmones“  – pirmas žingsnis Kūrėjo link

Visas kūrinio dalis sujungti į vieną sistemą

Ar reikalinga kabala masėms?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>