Šiuolaikinė kastų meilė: kaip santuokos didina nelygybę

Krizė, globalizacija, Vyras ir moteris

Pranešimas: Šiais laikais vis dažniau tuokiamasi ne iš meilės, o iš išskaičiavimo – su sau lygiu pagal išsilavinimo ir pajamų lygį, ir tai didina visuomenės nelygybę. Jeigu sutuoktiniai būtų iš skirtingų socialinių sluoksnių, tai turto pasiskirstymas visuomenėje būtų tolygesnis.
Vis daugiau porų ima draugauti koledžuose ir kitose mokymo įstaigose, kur besimokantieji jau būna praėję griežtą atranką. Vyrai ir moterys vis dažniau ieško panašių į save potencialių vedybų partnerių. Jie nori, kad interesai būtų bendri.
Moterys gyvenimo palydovo vaidmeniui ieško gero maitintojo, bet dabar ir vyrai mano, kad didelės partnerės pajamos yra seksualu. Socialinis ir ekonominis skirtumas tarp gerai išsilavinusių ir mažiau išsilavinusių žmonių iš esmės auga, ir įveikti šios prarajos nepajėgtų net užkietėję romantikai.
Komentaras: Egoizmas, o ne romantika valdo pasaulį. Tik lygus būtinų pajamų padalijimas kiekvienam ir auklėjimas visų kaip priklausančių vienai šeimai nuramins pasaulį. O kol kas mums dar būtina įsitikinti tuo, kad mūsų prigimtis veja mus įvairiausiais būdais besireiškiančių atmetimo ir neapykantos link. Taigi būtina suvokti egoizmą kaip absoliutų blogį, kad po to ieškotume būdų jam ištaisyti.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>