Amžinoji dilema: būti turtingam ar laimingam?

Dvasinis darbas, Grupė

Iš Rabašo straipsnio „Maitinimas ir gimimas“: Žmogus privalo tikėti, kad iki gimimo, t. y. iki įsikūnijimo jo siela buvo susiliejusi su Kūrėju ir dabar trokšta sugrįžti ir prisilipinti prie Jo taip, kaip buvo iki nusileidimo į šį pasaulį.
Siela buvo susiliejusi su Kūrėju todėl, kad egzistavo vienas vientisas indas, kurio visos dalys buvo sujungtos ir tobulos. Aukštesnioji šviesa buvo pripildžiusi jas vienodai būsenoje „Kūrėjas ir Jo Vardas – viena“.
Tai pati statiškiausia, pastoviausia, tvariausia būsena – visos kūrinijos pagrindas. Todėl po sudužimo, padalinusio indą į daugybę dalelių, kiekviena iš jų svajoja sugrįžti į buvusį junginį. Juk, tapusios duženomis, jos nebejaučia pilnatvės ir visada junta trūkumą.
Šiame pasaulyje nėra tikro džiaugsmo, užsipildymo, tobulumo – ir negali būti. Kiekvienas yra tik dalis sistemos, tad kol sistema nesusijungs, joje visada atsiskleis trūkumų ir problemų. Taip bus iki pat ištaisymo pabaigos.
Todėl kiekviena dalelė, bet kuris žmogus, nesąmoningai trokšta susijungti su likusiomis. Tik šis vidinis siekis atsiskleidžia palaipsniui pagal žmogaus vystymosi lygmenį. Galiausiai atsiskleis būtinybė susijungti, nes tik tokiu būdu galime pasiekti tobulumo.
Bet tam reikia laimėti karą, kuris vyksta tarp mano siekio būti tobulam, susijungti ir mano egoizmo, trokštančio valdyti. O troškimas valdyti priešingas susijungimui, nes jis įmanomas tik tarp lygių.
Iki pat ištaisymo pabaigos mums lemta būti tokioje vidinės krizės būsenoje. Viena vertus, noriu tobulumo, kurį galima jausti tik esant integraliam, bendram visų lygių dalių susijungimui. Kita vertus, noriu valdyti! Man tinka susijungimas, bet toks, kur aš valdau, o ne toks, kur visi lygūs ir integraliai susiję.
Todėl žmonija nuolat svyra tai į vieną, tai į kitą pusę. Tai tęsis visais laikais, kol suvoksime savo blogį (ego).

Iš 2014 m. vasario 14 d. pamokos pagal Rabašo straipsnį

Daugiau šia tema skaitykite:

Švitras egoizmui – balzamas širdžiai

Pasaulinės grupės dvasinė piramidė

Žmogus, ieškantis brolių

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>