Nematomais kupstais per egoizmo liūną

Dvasinis darbas, Grupė, Platinimas

Suprantu, iš kur atsiranda vidinis pasipriešinimas platinimui. Mūsų egoizmui labiau patinka sėdėti ir tiesiog skaityti. Geriau tegul mokytojas papasakoja ką nors įdomaus, užuot siuntęs mus platinti.
Visa tai suprantama. Tu nieko nenori platinti ir netgi nelabai nori jungtis prie grupės. Tau norėtųsi sėdėti, mokytis ir ramiai gyventi be jokio rūpesčio. Tau atrodo, kad tavo sielai artimesnis toks kelias.
Tačiau mokytojo, kuris tau aiškina labai įdomius ir išmintingus dalykus, galvoje yra kažkokia keista idėja – jis reikalauja išeiti, kalbėtis su žmonėmis, vesti jiems renginius, paskaitas. Tu manai, kad visa tai ne tau ir apskritai netinka kabalos mokslui, kuris visada buvo slaptas, jo mokytasi tyliai, paslapčia.
Ir čia būtina tikėti išminčiais. Tikėjimas išminčiais reiškia, kad, vadovaudamasis savo protu ir jausmais, tu nenori ir negali to daryti. Net jeigu supranti, kad privalai tai įvykdyti, nes tai logiška, apie tai rašo Baal Sulamas ir Rabašas, tačiau tu nenori, ir viskas tavyje tam priešinasi!
Turi išsiaiškinti: ar gali pripažinti, nepaisant savo nenoro ir daugybės pasiteisinimų, kad tai –kabalistų patarimas. Kabalistai – Baal Sulamas, Rabašas ir tavo mokytojas – teigia, kad šiais laikais tai būtina sąlyga. Tavo tikėjimas išminčiais nusakomas pagal tai, kiek prisiversi vykdyti jų nurodymus.
Tu niekada nesutiksi su jų nuomone kuriais nors klausimais – ne šiuo, tai kitu. Neįmanoma sutikti su mokytoju dvasiniame darbe, nes jis visada kalbės apie veiksmus, nukreiptus prieš egoizmą, kurie, žinoma, tau atrodys nelogiški ir nepriimtini.
Taip neišvengiamai bus kiekvieną kartą. Net jei protu galėsi sutikti, tikrovėje nesutiksi su tuo ir visaip išsisukinėsi, kad nereikėtų daryti. Tavo kūnas nenorės klausytis.
Dvasiniu mokytoju vadinamas toks žmogus, kuris yra viena pakopa aukščiau tavęs ir rodo, kur padėti ranką, pastatyti koją, perkelti kūną, kad pakiltum į aukštesnę pakopą. Tu pats nežinai, kaip ten užkopti ir kur padėti ranką, pastatyti koją, kaip pereiti į aukštesnį lygį.
Tai tarsi būti vienoje liūno pusėje ir bandyti pereiti į kitą pusę. Ir šitame liūne po vandeniu yra kupstai, ant kurių galima užlipti ir žingsnis po žingsnio pereiti į kitą pusę. Bet tu nematai šitų kupstų ir jeigu lipsi ne ten, tai pražūsi, – liūnas tave tuoj pat praris ir nuskandins tavajame egoizme, šitame pasaulyje.
Mokytojas pasakoja, kur kiekvieną kartą lipti, o tu privalai juo tikėti. Kitaip nepereisi – nuskęsi šitame liūne. Tai vadinama tikėjimu išminčiais. Tas, kuris bando taip eiti, – pereina. Savaime aišku, kad jis pilnas abejonių – ir tai teisinga, toks ir yra kelias, kad pamažu įgautum tikėjimą – išeitum iš savęs ir sektum aukštesniu protu. Taip pereinamas liūnas. Kas šitaip eina – pereina. Čia reikia daugiau sėkmės negu proto.

Iš 2014 m. kovo 21 d. pasiruošimo pamokai

Daugiau šia tema skaitykite:

„Išėjimas į žmones“ – pirmas žingsnis Kūrėjo link

Sąlygos dvasiniam pasauliui pasiekti

Tvirtas grupės pagrindas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>