Draugų rate

Auklėjimas, vaikai

Klausimas: Pastaruoju metu plinta paauglių depresija, išsekimas, nenoras gyventi. Kaip šią problemą spręsti šeimoje?
Atsakymas: Tai pasąmoningos problemos. Jos kyla ne todėl, kad paauglys kenčia nuo nelaimingos meilės ar problemų mokykloje. Jį jaudina bendravimas tarp bendraamžių, o ne pati mokykla, kuri jam yra ne daugiau kaip vieta konkuruoti, kuris geresnis ir stipresnis.
Todėl tėvai turi pasistengti paversti savo namus klubu, kuriame renkasi jo vaiko draugai, kad vaikas nejaustų tėvų kaip trukdžio. Geranoriškas bendravimas – pats svarbiausias faktorius, užkertantis kelią vaikų depresijai. Tai tikslinga psichologiniu ir materialiniu požiūriu. Geriau leisti jiems bendrauti savo teritorijoje nei pavojingose vietose.
Klausimas: Integraliojoje metodikoje yra labai įdomus pratimas. Tarkim, vienas sutuoktinis yra blogos nuotaikos, depresyvus, tuo tarpu antras – džiaugsmingas ir linksmas. Kad ištrauktų nuliūdusįjį sutuoktinį iš depresijos, kitas turi įeiti į jo padėtį, pažiūrėti į pasaulį jo akimis ir po truputį kartu su juo išeiti iš negatyvios būsenos. Ar galima tai pritaikyti paaugliui?
Atsakymas: Tai labai sunku pritaikyti paaugliui. Net neįmanoma. Net jeigu parodysite, kad esate pasirengęs su paaugliu suartėti, sudirginsite jo savigarbą ir sukelsite pasipriešinimą: „Nenoriu!“ Būtina suprasti paauglių psichologiją. Tai būdinga ir suaugusiesiems, kurie tokiu atveju iš karto dar labiau pasipučia ir pradeda didžiuotis.
Todėl geriausia vaiką sudominti tuo, kas jį traukia: sportu, šokiais ir t. t. Tokiame amžiuje fiziniai užsiėmimai geriausiai padeda išmesti iš galvos visas nesąmones. Puiku, jeigu turite didelį batutą, ant kurio galima pašokinėti. Tai iškratys visas kvailystes. Galima surengti namuose šokių vakarą ar šiaip ką nors veikti draugų būryje.

Iš 2013 m. sausio 11 d. TV programos „Pokalbiai su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Naujoji žmonija tik po 15 metų

Kaip auklėti vaikus?

Gerai pamiršta sena

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>