Išėjimas iš Egipto XXI a.

Dvasinis darbas, Platinimas

Kokia forma išėjimas iš Egipto turi pasireikšti šiandien?
Išėjimas reiškia, kad ateina naujas žinojimas, supratimas, mintis, noras. Žmogus pakyla ir pasikeičia viduje. Tai vadinama išsilaisvinimu. Jis pamato, kad viskas pasaulyje susiję. Tai pasiruošimas išsilaisvinimui, ir šiandien žmogus pradeda tai suvokti.
Mes visi esame susiję, nors to ir nenorime. Dauguma mokslininkų, politikų, ekonomistų sako, kad pasaulis – vientisa sistema, bet nežino, ką su tuo daryti. Kaip nutraukti nepageidaujamus ryšius?
Tas faktas vis akivaizdesnis. Mes matome, kad  šis ryšys mums kenkia. Norėsime nutraukti šį ryšį, bet tai mums nepavyks. Taip atskleisime faraono valdžią. Tada neliks kito pasirinkimo, kaip tik pripažinti, kad mūsų tarpusavio ryšius supynusi pati gamta.
Pirmą kartą istorijoje žmonija pradeda suvokti, kad yra pavaldi gamtai, kuri yra aukščiau žmogaus. Ne atvirkščiai. Žmogus supras, kad gamta valdo jį, o ne jis ją. Tai visos paradigmos, bendros ideologijos, kuri egzistuoja žmonijoje, pokyčiai.
Pirmą kartą mums, žmonėms, teks nulenkti galvą ir susitaikyti su tuo, kad esame tokie pat, kaip visas negyvasis, augalinis ir gyvūnijos pasaulis. Mes – taip pat gyvūnai, valdomi gamtos, ir turime kažkaip pasikeisti.
Žmonijai teks tai pripažinti ir sutikti, kad reikia ištaisyti savo prigimtį, kuri tikslingai sukurta kaip priešinga gamtos integralumui. Savo tikrosios  būklės  suvokimas bus  vadinamas Egipto tremties metais.
Iš pradžių atrodo, kad tremtyje gerai, visai pakenčiama, kol paaiškėja, kad tai labai blogai, ir mes turime pasikeisti. Bandydami save pakeisti suvoksime, kad tai neįmanoma. Taip atsiskleis piktoji jėga – faraonas. Babandysime nuo jo pabėgti, bet nesugebėsime. Tai ilgas kelias.
Manau, kad mes – tie kurie siekia išsitaisymo, pereisime šį procesą, kaip jį perėjo mūsų protėviai. Likusi žmonija tai pasieks, įsijungdama ir palaikydama mūsų bendrą darbą. Jiems nereikės pereiti visų tų etapų, juk jie nepriklauso Izraelio grupei, jie – tai noras mėgautis, „pasaulio tautos“. Todėl jiems nereikia didelių išsitaisymų – visa tai jie gaus prisijungdami prie mūsų.

Iš 2014 m. kovo  27 d. pamokos pagal straipsnį „Apie Jagudą

Daugiau šia tema skaitykite:

Apleista ganykla

Gyvasis šaltinis

Neleisti žmonijai degraduoti

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>