Dvasinio pakilimo šaltinis

Biblija, Dvasinis darbas, Valios laisvė

Žmonės turi mokytis pažinti Kūrėjo kelius, nes kiekvieną dieną pasigirsta balsas, skelbiantis: „Saugokitės, pasaulio gyventojai, uždarykite nuodėmių vartus, venkite pinklių, į kurias žmonės patenka anksčiau negu jų kojos susipainioja jose.“
„Ratas, visada besisukantis pasaulyje“ – aukščiausiasis teismas, „pakyla ir nusileidžia“,  t. y. pakelia žmones ir juos nuleidžia. Vargas tiems, kurių kojas atmetė šis ratas, krenta jie į bedugnę, skirtą pasaulio nusidėjėliams. (Knyga Zohar su Sulamo komentarais. Skirsnis Pkudei, 3 p.).

Čia kalbama apie du vystymosi kelius, nes žmogui duota laisva valia, tik ji labai ribota. Kūrėjo programa turi būti įgyvendinta, o laisva valia pasireiškia tik tuo, kad mes tą programą vykdome savanoriškai, suvokdami, kad tai vienintelis ir pats optimaliausias kelias.
Nors matome, kokia ši programa naudinga, veiksminga ir būtina, mūsų egoizmas jai priešinasi ir neleidžia vykdyti. Taip yra dėl to, kad dvi jėgos (neigiama žmogaus viduje ir teigiama išorėje) mus veikia taip, kad tarp jų atsiranda valios laisvė.
Žmogų sukūrė Gamta / Kūrėjas, Aukščiausioji jėga, Šviesa, jis negali būti visiškai laisvas, jis visada yra veikiamas šios Jėgos, kaip ir visa, kas yra gamtoje.
Kaip išlaisvinti mūsų norus ir mintis, kad galėtume egzistuoti nepriklausomi nuo Kūrėjo? Iš aukščiau mums duotos dvi jėgos: egoizmas ir davimo savybė, jos abi yra veikiamos ir tuo pačiu metu vystomos Aukščiausiosios jėgos. Tarp jų vyksta susipriešinimas ir kova.
Jeigu atsistojame tarp jų, tai galime pasirinkti tokią būseną, kuri leidžia jas subalansuoti, pasiekti pusiausvyrą. Pusiausvyros tarp šių jėgų taškas yra vidurinioji linija, jeigu aš joje esu, tai jaučiuosi visiškai laisvas nuo egoizmo ir Kūrėjo.
Tačiau iškyla problema: kaip kažką pasirinkti. Žmogus negali elgtis kaip „Buridano asilas“. Jeigu yra du visiškai vienodi objektai, jis nežino, kurį pasirinkti. Kai tik pasirenka vieną, iš karto kyla noras pasirinkti kitą. Jis jaučiasi sutrikęs, nežino, ką daryti.
Tokiomis aplinkybėmis jaučiamės labai blogai, nes viena vertus, mūsų lyg ir niekas neriboja, kita vertus, nežinome, kaip pasielgti. Būtent tokioje būsenoje žmogus gali rinktis kryptį.
Tai virsmo taškas, iš kurio jis gali užauginti savyje ŽMOGŲ. Juk iki tol jis buvo tarsi lėlė, kurią priverčia judėti Aukštesnioji jėga.
Tik užauginę savyje ŽMOGŲ, pradedame jausti, kaip Šviesos upės suteka į jūrą, Acilut pasaulio Malchut, ir ši jūra ne persipildo, o neša mus pirmyn.

Iš 2013 m. spalio 16 d. TV programos „Amžinosios knygos paslaptys“

Daugiau šia tema skaitykite:

Dvasiniai veiksmai kasdieniniame gyvenime

Kopimo dvasiniais laiptais technika

Žmogus kelyje

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>