Žvejybos tinklas Šviesos vandenyne

Dvasinis darbas, Grupė

Klausimas. Pastaraisiais metais nelankiau pamokų, bet studijuoju jau 11 metų ir noriu žinoti, kurgi Kūrėjo atskleidimas? Jau nusivyliau, mano gyvenimas slenka, o aš nepasiekiu atskleidimo. Kur Kūrėjas? Turiu atrasti Jį šiame gyvenime.
Atsakymas. Kur Kūrėjas? Kūrėju vadinama „ateik ir išvysk“ („bo“ ir „re“). „Ateik“ reiškia parenk vietą, kurios savybės leidžia Kūrėjui atsiskleisti. Tavo indo forma privalo atitikti Kūrėjo savybes.
Jeigu nori, kad Jis atsiskleistų, turi parengti tinkamą formą. Tarkim, atėjai į parduotuvę ir nusipirkai žvejybos tinklą, bet užuot juo žvejotum, nori į jį įberti 100 kg cukraus. Argi išeis? Ne, nes cukrui reikia maišo.
Ateini į parduotuvę su maišu, bet šįsyk tau reikia nusipirkti ne cukraus, o vandens, sulčių. Ar vandeniui tinka maišas? Netinka.
Taip kaskart pažengi į priekį patirdamas kitą būseną ir išsiaiškindamas, jog tavo indas kol kas ne indas. Galiausiai savo norą, indą, turi suformuoti taip, kad tiksliai atitiktų pirmąją, mažiausią Šviesos porciją.
Šis atitikimas yra būtinas ir vadinamas „ateik“ (bo). Todėl pasakyta: „Eikime (bo) pas Faraoną“, „Ateik (bo) ir išvysk (Kūrėją)“. Faraonas – tai Kūrėjo dalis, Jo parengiamoji stadija, išvirkščioji pusė.
Ką padarysi, jei tai būtina sąlyga. Tu nesutinki su visu Kūrimu, ir aš tave suprantu. Pas mane ateina tūkstančiai žmonių, bet tas, kuris pasiliks, – pasiliks. Netgi džiaugiuosi tais, kurie išėjo, juk vis dėlto kažkas juose nusėdo. Kada nors – ne šioje, tai kitoje kartoje – jie sugrįš ir tęs toliau.
Pretenzijomis nepakeisi Kūrimo dėsnių pagal savo norą. Neturime išeities, reikia nulenkti galvą ir dirbti. Pagrindinė problema ta, kad pamirštame, jog visas darbas atliekamas ne žmoguje, o tarp žmonių. Ateiname su žvejybos tinklu vietoj indo, puodelio, ir piktinamės: „Juk noriu gauti, kodėl Kūrėjas man neduoda, kodėl neatsiskleidžia?“
Kur ir ką nori gauti? Jei nori įgyti davimo jėgą, tai ji atsiskleidžia toje vietoje, kurioje jaučiamas jos poreikis. O davimo poreikis atsiranda tarp tavęs ir ko nors. Parenk tokią vietą ir pamatysi, davimas atsiskleis. Nėra nieko paprasčiau.
Tai nelengva įvykdyti būnant egoistinės prigimties. Vis dėlto sprendimas glūdi šalia mūsų: Kūrėjas yra tarp tavęs ir draugo. Prašom, atskleisk Jį!

Iš 2014 m. balandžio 11 d. pamokos pagal Rabašo straipsnį

Daugiau šia tema skaitykite:

Paprastas atskleidimo dėsnis

Jautrumas Šviesai

Kur ieškoti Kūrėjo?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>