Užgniaužti „aš“ ir prasiplėsti į „mes“

Dvasinis darbas, Grupė, Valios laisvė

Klausimas. Jei sistemoje veikia nekintami dėsniai, tai kaip žmogus gali išvesti šią sistemą iš pusiausvyros? Argi žmogus yra ne gamtoje?
Atsakymas. Visa sistema sujungta ir veikia pagal nekintamus dėsnius. Bet šioje integralioje sistemoje yra toks ypatingas, pradedantis augti tarpsluoksnis, vadinamas „žmogus“.
Šis tarpsluoksnis turi galimybę įsiūbuoti sistemą, išvesti iš pusiausvyros ir kiekvieną kartą ją sugrąžinti, dar labiau išbalansuoti ir vėl sugrąžinti. Kiekvieną kartą šiam tarpsluoksniui yra suteikiama tokia galimybė. Juk būtent tokiu būdu šis tarpsluoksnis įgyja visos sistemos jausmus ir protą: išvesdamas sistemą iš pusiausvyros ir pusiausvyrą grąžindamas.
Žinoma, tarpsluoksnis tai atlieka ne savo jėgomis: sistema išvedama iš pusiausvyros pagal ypatingą programą, veikiančią to tarpsluoksnio „žmogus“ atžvilgiu. Yra specialios jėgos ir formulės, kurios išbalansuoja šią sistemą žmogaus atžvilgiu. Aukštesnysis pasaulis nekinta, keičiasi tik jo pateikimas mums, sfera, kurioje mes esame.
Tai daroma tam, kad susipažintume su sistema ir pareikalautume jos sugrįžti į pusiausvyrą. Dėl to, kad patiriame pusiausvyros trūkumą ir reikalaujame subalansuotos būsenos, įgyjame protą ir jausmus, suvokiame bendrąją visos sistemos programą. Ir tada pradedame trauktis ir plėstis: įkvepiame ir iškvepiame, tokia forma tyrinėdami sistemą.
Klausimas. Vis dėlto ar žmogus turi pasirinkimo laisvę?
Atsakymas. Žmogaus pasirinkimo laisvė – suaktyvinti sistemoje tokius pačius žmones kaip ir jis, ir drauge su jais pareikalauti pusiausvyros. Štai vienintelė laisvė, suteikta žmogui. Tai darbas grupėje su tokiais pačiais žmonėmis kaip ir jis. Žmogus gali palaipsniui praplėsti šį sluoksnį  apimdamas visą žmoniją – susijungti su ja ir pareikalauti harmonijos. Šis reikalavimas vadinamas maldos, MAN, kėlimu.
Turime stengtis pasikeisti. Kiek subalansuosi save su sistema, tiek pradėsi ją jausti. Kiek galėsi užgniaužti savąjį „aš“, tiek prasiplėsi ir skleisies į „mes“, ir šioje erdvėje pajusi pusiausvyrą bei visų joje veikiančių tikrosios gamtos jėgų harmoniją. Tik tada galėsi suprasti, kas vyksta.
Nėra didesnio džiaugsmo, kai išsklaidai abejones. Būtent dėl to, kad patiri harmoningą būseną, kai viskas subalansuota, atsklinda Šviesa ir pripildo visus norus – tai ir sukelia tikrąjį džiaugsmą.

Iš 2014 m. kovo 21 d. pamokos pagal straipsnį „Įvadas į knygą Panim meirot

Daugiau šia tema skaitykite:

Visuotinės pusiausvyros dėsnis

Laisvas vergas

Viską daro Jis, bet sprendžiu – aš

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>