Paslėptas ketinimas

Dvasinis darbas, Ketinimas, malda

Visų nuodėmių šaknis – kairiosios (linijos) persvara dešiniosios atžvilgiu. Kiekvienas žmogus turi savo šaknį viršuje.
Tas, kuris nusideda, stiprina kairiąją (liniją) ir atkerta ją nuo dešiniosios bei sukelia ginčą tarp kairiosios (linijos) ir dešiniosios, kaip ir buvo tarp jų nesutarimas, kol vidurinioji linija sujungė jas savyje.
Ir visa tai daro nusidėjėlis aukščiausioje savo sielos šaknyje. (Knyga Zohar su komentarais Sulam. Dalis Vaikra, 411 punktas)

Šiame pasaulyje bet kokie mūsų veiksmai niekaip kitaip nenusakomi, tik ketinimu. Jeigu, sakykime, aš imu ir užmušu kažkokį žmogų, tai viskas priklauso nuo to, kurį būtent. Jeigu užmušu kažkokį gyvūną, tai svarbiausia – kam aš tai darau: galbūt užmušu šiaip sau, dėl pramogos, o galbūt noriu kažkam padovanoti.
Kitaip tariant, visus mūsų poelgius charakterizuoja ketinimai, juk tas pats veiksmas gali duoti ir siaubingų, ir gerų, teigiamų rezultatų. Bet mūsų ketinimai paslėpti. Todėl kabala vadinama slaptuoju mokymu. Ji moko mus valdyti savo paslaptį – savo tikruosius ketinimus, kurie neatskleidžia, kas slypi už mūsų sprendimų ir idėjų.
Pradėję rimtai save tyrinėti, prieiname prie išvados, kad visame kame esame egoistai, veikiantys lyg ir savo gerovei, o iš tikrųjų – tik kenkiantys sau. Kaip save performuoti, kad tikrai taptume sau naudingais? Tai problema.
Juk visas mūsų darbas – vidinis, todėl vadinamas slaptuoju mokymu. Pašaliniam nesimato, kaip žmogus dirba su savimi, kas jis toks, nes mumyse vyksta ne išoriniai, o vidiniai pokyčiai.
Kai žmogus pradeda dvasinį darbą, jis panyra į save, tampa paprastesnis, bet taip pat visiems jis atrodo šiek tiek keistas. Juk jame palaipsniui vystosi visiškai kitos vertybės, kurios nepriimtos visuomenei, kurios galbūt pasireiškia aplinkiniams neįprastai. Visa tai galima vadinti šalutiniais reiškiniais.

Iš 2013 m. spalio 24 d. TV programos „Amžinosios knygos paslaptys“

Daugiau šia tema skaitykite:

Ketinimas – visas veiksmo planas

Ketinimo kontrolė

Keiti ketinimą – keiti likimą!

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>