Kiekvienas yra visos žmonijos atstovas

Dvasinis darbas, Grupė

Klausimas: Kaip galima pasiekti išsitaisymą, jei netekdamas grupės įtakos tuoj pat įkrenti į gyvūninį egzistavimą?
Atsakymas: Grupė turi padėti žmogui. Galbūt patiriu tokį kritimą, kad pats negaliu susijungti su grupe, jausdamas neapykantą ir atstūmimą, panieką draugams.
Tačiau jeigu turiu grupę, dėl kurios anksčiau padėjau daug pastangų, jeigu stengiausi ten įvesti teisingą tvarką, kad visi padėtų vieni kitiems ir nieko nelaukę keltų kritusį, tai manimi taip pat pasirūpins, kai nukrisiu.
Klausimas: Kaip pasiekti, kad grupės jėga niekada nepaliktų žmogaus?
Atsakymas: Neįmanoma, kad žmogus niekada neatsijungtų nuo darbo, nepamirštų draugų ir neburnotų prieš visus, taip pat ir Kūrėją, kentėdamas dėl savo menkumo ir visus kitus taip pat  laikydamas nuliais. Privalai pereiti visas būsenas. Nepavyks šito kelio nueiti minkštai, nieko nejaučiant.
Turi panirti į savo egoizmą ir išjausti jį, išbandyti visas jo savybes. O po to pradedi įsijungti į kitus – išvarymas trunka 400 metų, 400 pakopų, kurias būtina pereiti noro mėgautis viduje. Ką gi daugiau gali savyje taisyti ir kaip kitaip pasiekti viršūnę?
Prieš tave – Sinajaus kalnas ir tau teks pakilti virš visos šitos neapykantos (sina) tam, kad pasiektum Kūrėją. Nereikia to bijoti. Jei yra mokytojas, grupė, mokymas, bendras susijungimas, platinimas – tau nėra ko jaudintis.
Tačiau, jei trūksta nors vieno komponento, kyla problema. Kadangi viso šio proceso tikslas – suteikti malonumą Kūrėjui. O tai neįmanoma, jei nesujungsi visų dedamųjų, nesukursi iš jų davimo Kūrėjui pagrindo.
Klausimas: Norai nuolat auga. Ar jie bus ištaisyti iš karto, ar ištaisymas vyks po truputį, porcija po porcijos?
Atsakymas: Ištaisymas vyksta nedidelėmis porcijomis. Mes judame išsitaisymo link palaipsniui, juk sunku susitaikyti su šiais pkyčiais – negalime to padaryti iš karto. Be to, reikia suderinti jausmus ir protą, juos kartu ištaisyti ir sujungti.
Turime visa tai išgyventi kartu. Tam, kad pasiektume Malchut, turime sujungti istoriją, savo vidinį vystymąsi, visas sielas, egzistavusias iki mūsų. Reikia pereiti visą procesą, kuriame virsti pasiuntiniu, atstovaujančiu visam didžiuliam norui, milžiniškam balionui su vienu tašku viršuje. Tas taškas – tai tu, sujungiantis visą šį indą su Kūrėju.
Tampi visos žmonijos atstovu, o tai reiškia, kad iš savo pusės ištaisai visą Malchut. Ir taip elgiasi kiekvienas,  iš savo pusės įgydamas visą Malchut – kiekviena siela apima visą kūriniją nuo pradžios iki pabaigos.

Iš 2014 m. balandžio 6 d. pamokos pagal Rabašo straipsnį

Daugiau šia tema skaitykite:

„Jeigu būtume žinoję, iš kokių šiukšlių“

Prisikasti iki tikrojo egoizmo

Kūrėjo detektorius

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>