Didesnis autoritetas

Auklėjimas, vaikai

Klausimas: Kaip auklėtojui įgyti autoritetą tarp vaikų?
Atsakymas: Paprastai auklėtojas įgyja autoritetą tuo atveju, kai parodo vaikams, kad visiškai juos supranta, gali būti lygus su jais, gina juos ir yra jiems reikalingas, kad sukurtų geresnį ryšį tarp jų ir išorinio pasaulio.
Neblogai būtų inscenizuoti iš anksto paruoštą „nemalonumą“, kad  auklėtojas galėtų jį išspręsti, apginti vaikus ir parodyti, tarkim, policininkui arba valdžios atstovams, kokie brangūs jam vaikai ir kad jis pasiruošęs dėl jų pasiaukoti.
Autoritetas – tai tas, kuris eina priekyje, aukojasi prisiimdamas bet kokius nemalonumus, nors pats dėl jų nekaltas ir neturėtų už juos atsakyti.
Žinome, kad jaunimui būdingas itin užaštrintas savigarbos jausmas – jie pasiruošę bet kokiems veiksmams, netgi savižudybei, kad tik neprarastų savojo „aš“. Ir kai vadovas parodo, kad yra pasiruošęs palaikyti jų pusę ir juos ginti, jis iš karto tampa ne tik savas, bet ir aukštesnis.

Iš 2013 m. sausio 12 d. TV programos „ Pokalbiai su Michaeliu Laitmanu“

Daugiau šia tema skaitykite:

Gerai pamiršta sena

Kur ta mokykla, kuri auklėja Žmogų?

Kaip auklėti vaikus?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>