Krizė veda karo link

Krizė, globalizacija

Pranešimas: Tiriant galimus pasaulinių prieštaravimų sprendimus nustatyta, kad šiandien naujoji pasaulinė tvarka gali būti sukurta tik pagal vieną iš dviejų modelių: „auksinio milijardo“ arba „civilizacijos harmonijos“ koncepciją.
1. „Auksinio milijardo“ koncepcija – civilizacijos hierarchijos pasaulis: išrinktieji, laikantys save žmonijos intelektiniu branduoliu, išsaugo ir stiprina pasiektą vartojimo lygį, žiauriai išnaudodami likusią žmonijos dalį, dirbtinai mažindami žmonių skaičių iki minimumo. Istorija rodo, kad egoistinės civilizacijos elito nesustabdys milžiniškos žmonių netektys, jei jų pačių išlikimą garantuos bunkeriai.
2. „Civilizacijos harmonija“ (tarpusavio palaikymas): globalizacijos tikslas yra vystyti visas esančias civilizacijas, išsaugant ir praplečiant kiekvieną tautą bei civilizaciją savo „vystymosi lauke“, o tai yra pagrindas kiekvieno ir visų vystymuisi.
Kariausime dėl to, kokiu dvasiniu pagrindu bus formuojama nauja pasaulinė tvarka. Arba ji bus grindžiama individualizmu, egoizmu, kai vienas subjektas slopina kitą, išlikdamas kito sąskaita, arba bendruomeniškumu, bendrų interesų, o ne asmeninio vystymosi dominavimu, kai siekiama išgyventi kartu, palaikant vienas kitą.
Komentaras: Pasirinkimas, kokia kryptimi pasuks žmonija kitos vystymosi pakopos link, priklauso nuo platinimo integraliojo auklėjimo metodikos, kuri atneš į mūsų pasaulį Aukštesniąją vienybės jėgą. Ši jėga kokybiškai pranoksta visas egoistines mūsų materialiojo pasaulio jėgas. Nors mes pasaulio mastu atrodome kaip beveik neegzistuojanti jėga, kokybiškai esame aukščiau už bet kurias šiame pasaulyje veikiančias jėgas. Tik siekis išsitaisyti nukreips nuo vystymosi bloguoju keliu.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>