Muzikos pasaulis

Auklėjimas, vaikai, Muzika

Klausimas: Muzika yra reikšminga mūsų gyvenimo dalis. Sakoma, kad muzika yra universali kalba, kuriai nereikalingi žodžiai. Ji stipresnė už žodžius ir prasismelkia tiesiai į širdį – atveria žmonių širdis, sujungia jas. Kas yra muzika?
Atsakymas: Muzika – tai kalba, kuri gali išreikšti giliausius žmogaus vidinius išgyvenimus. Ji gali sujaudinti, pakelti, pakeisti nuotaiką, minčių tėkmę.
Muzika (priklausomai stiliaus) gali pernešti mus iš vienos vietos į kitą. Vos pagal keletą garsų ar akordų jaučiame, kokiai tautai ji priklauso: ar girdime kinų melodiją, ar Europos, Indijos, Lotynų Amerikos.
JAV yra susimaišę įvairiausi nacionaliniai stiliai iš viso pasaulio, išėjo tarsi kokios muzikinės salotos, išplitusios po visą pasaulį, nes tiko didžiumai žmonių.
Muzika akimirksniu sukelia prisiminimus ir pagimdo ypatingus išgyvenimus. Žodžiai mus pasiekia per protą, todėl turime įjungti palyginimų mechanizmą, atmintį, o muzika akimirksniu ištraukia jausmus iš atminties, pažadina juos mumyse, norime to ar ne. Mums nereikia pastangų muzikai suvokti. Ji prasiskverbia į žmogų neatsiklausdama.
Muzika mums siejasi su aplinkybėmis, kuriose jau skambėjo: su laiku, judėjimu, vieta, įvykiais – visa tai nedelsiant nubunda mūsų atmintyje kartu su išgirstais garsais. Muzika – tai visas pasaulis.
Visi mūsų jutimo organai, išskyrus regėjimą ir klausą, skurdūs, tarsi nepakankamai išsivystę. Kvapai mums labai svarbūs, mūsų uoslė išsivystė, kai dar gyvenome medžiuose, bet kai nusileidome iš medžių ir tapome žmonėmis, dirbdami įvairiausius darbus, nebūdingus gyvūnams, ją susigadinome.
Skonio pojūčiai taip pat pablogėjo dėl to, kad jau nesame gyvūnai. Kažkada pagal skonį ir kvapą skyrėme, kuris maistas mums tinka, o kuris ne. Šiandien nebegalime. Mes išleidžiame daug gero skonio ir kvapo produktų, kurie iš tikrųjų mums nuodingi.
Uoslė irgi ribota, viskas supainiota mūsų gyvenime. Mes negyvename tarp paprastų, natūralių dalykų, kurie atitiktų mūsų prigimtį. Gaminame galybę nenatūralių produktų ir reiškinių, kurie klaidina mūsų regėjimą, klausą, uoslę, lytėjimą, skonį. Juose nelikę nieko natūralaus, kuo galėtume vadovautis.
Iš visų girdimų garsų muzika daro mums didžiausią įspūdį. Stipriau už ją veikia tik kūdikio verksmas ar oro pavojaus sirena, kurie iš karto mus pabudina.

Iš 2014 m. balandžio 27 d. 359 pokalbio apie naująjį gyvenimą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>