Mokslas apie žmoniją

Kabala ir kiti mokslai

Nuomonė: Kaip atsitiko, kad iki šiol nėra mokslo apie žmoniją? Yra keletas mokslų apie žmogų (anatomija, biologija, fiziologija, psichologija, antropologija, gerontologija), yra mokslas apie visuomenę (sociologija), o mokslo apie žmoniją nėra! Mokslas apie gyvūnus yra, o apie žmoniją nėra! Kaip žmonija ir žmogus vienas kitą veikia?
Žmonijos vystymasis turi atitikti gamtos dėsnius.
Žmonija – tai saviorganizaciniai procesai, vertikalūs ir horizontalūs ryšiai. Jei vertikalūs ryšiai yra nepatenkinami, pažeidžiamas valdymas individo  sistemoje. Jei prasti horizontalūs ryšiai, vyksta konfliktai tarp visuomenių.
Žmonijos sistema – atvira sistema. Pagrindinis atviros sistemos principas – nuolatinis intensyvus keitimasis su ją supančia aplinka – su visuomenės ir būsimos tikrovės sistemomis.
Komentaras: Žmonija nepajėgi savęs suprasti. Mes galime pažinti tik tai, kas yra žemiau mūsų. Norint užšokti ant stalo, reikia pašokti virš jo.
Todėl mokslas apie gyvūnus ir mūsų gyvūninį organizmą yra, o apie žmones ir jų bendruomenes, juo labiau žmoniją, kaip vieną bendruomenių sistemą, – tokio mokslo,  tokio tikslaus žinojimo nėra. Jo negali būti, kol nepakilsime viena pakopa aukščiau savo šiandieninės būsenos ir iš ten, iš aukščiau žemyn, nepradėsime savęs studijuoti.
Tai yra kabalos mokslo sritis ir galimybė. Tik remiantis jos metodika įmanoma pakilti virš mūsų dabartinio lygmens ir atskleisti tikrąją žmonijos tarpusavio ryšių sistemą, jos tikslą ir kelią.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>