Maisto produktai tapo ginklu

Ekonomika ir pinigai, Krizė, globalizacija

Nuomonė. Audringas maisto produktų kainų augimas visame pasaulyje gali išprovokuoti perversmus ir karus.
Sugebėjimas apsirūpinti maisto produktais ir galimybė eksportuoti jų perteklių tampa valstybių įtakos pasaulinei ekonomikai ir politikai faktoriumi.
Vyriausybės nepajėgia sumažinti maisto produktų kainų, dėl to kyla masiniai protestai ir demonstracijos, o vėliau – ir politiniai perversmai. Egipto ir Tuniso perversmai davė pradžią vadinamajai „maisto produktų revoliucijų“ epochai.
Šiandieninis posūkis į žemės ūkį, kaip į alternatyvią ginkluotę, tapo pasauline tendencija, sulaikančia priešininką, bausmės ir skatinimo instrumentu.
Egzistuoja trijų rūšių grėsmės, susijusios su saugumo, kurį lemia apsirūpinimas maisto produktais, užtikrinimu ir sukeliančios karinius konfliktus: 1. gamtinės (sausros, potvyniai), 2. ekonominės (pagrindinių maisto produktų kainų pokyčiai), 3. politinės (draudimas naudotis žemės ištekliais arba socialinėmis programomis).
Atsakymas. Gamtos kataklizmai ir sukaupti ginklai sukels pasaulyje grėsmingą situaciją. Mes esame pajėgūs paveikti pirmąją – gamtos grėsmių rūšį, bet ne tiesiogiai, o siekdami pašalinti antrąją ir trečiąją grėsmių rūšis.

Daugiau šia tema skaitykite:

Beprotiškas požiūris į maistą

Amerikiečiai išmeta 40 proc. maisto

Pasaulis neįveikia bado

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>