Žvejybos tinklai, užmesti jūroje

Dvasinis darbas, Grupė, Platinimas

Iš Mokytojo Kuko laiško: Didžiausiam niekšui pasiūlyk kiekvieną akimirką teikti malonę visam pasauliui, įskaitant ir amžiną egzistavimą, ir jis prabus džiaugsmingai ir drąsiai daryti gera.
Visa tinginystė ir silpnumas kyla tik iš netikėjimo didybe to gėrio, kuris sklinda po visą visatą, kai mokomasi Toros, jos priesakų, vidinio darbo ir savybių ištaisymo. Tai paaiškėja, suvokiant dvasinę vienybę, t. y. suprantant, kad kiekvieno sielos šviesa susijusi su bendra visa ko siela.

Kiekvienas žmogus privalo pasakyti, kad visas pasaulis sukurtas jam. Atlikdamas savo darbą, žmogus keičia visas kitas sielas. Juk mes visi sudarome vieną mechanizmą, todėl žmogus, ištaisęs savo ryšius su pasauliu, susigrąžina savo dvasines daleles, tuo padėdamas susijungti kitiems.
Tai panašu į žvejybos tinklą, užmestą jūroje sudužimo metu. Po sudužimo likau su vienu tašku širdyje, visos likusios mano dalys išsibarstė vandenyje, atsiskyrė nuo manęs. Toks gimstu – tai faktas. Dabar belieka ištraukti tinklą ir prisijungti savo pamestus organus.
Dirbdamas su žmonėmis iš išorės, viena vertus, priartinu savo dalis prie savęs, o kita vertus, suteikiu jėgų kiekvienam dirbti su savo tinklu. Aš tarsi kalbuosi su pašaliniais žmonėmis, nors iš tikrųjų – tai esu aš įvairiausiais pavidalais.
Pasirodo, vos atkreipiu žmonių dėmesį į šią idėją – prisitraukiu savo sielos daleles. Visa žmonija – mano sielos dalelės. Be dalies manęs, kiekviename yra jo paties asmenybė. Pritraukdamas savąją dalį, aš perduodu kitam dvasinę jėgą, su kuria jis pradeda dirbti savo aplinkoje, su savo pasauliu.
Pasirodo, kai aš čiumpu savo tinklą iš vandens, pažadinu ir likusias sielos dalis, susijusias su šiuo tinklu. Tada kiekviena jų pradeda traukti savo tinklą ir nagrinėti jo turinį, nes kiekvienas turi savo nuosavą pasaulį.
Taigi, supraskime, kad būtent darbas su plačiąja visuomene leidžia mums sujungti savo sielos dalis. Kiekybė pereina į kokybę, ir kiekvienas juda pirmyn, baigdamas kurti dešimt pirmųjų savo sielos sfirų.

Iš 2014 m. gegužės 30 d. pasiruošimo pamokai

Daugiau šia tema skaitykite:

Visas pasaulis – manyje

Šviesa ieško suvienytos širdies

Kaip augama dvsiniame pasaulyje

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>