Sugrįžimas į ateitį

Realybės suvokimas

Klausimas. Mokslininkai mano, kad mūsų tikrovė atsirado įvykus Didžiajam sprogimui, ir mes iki šiol juntame jo pasekmes. Kaip su tuo dera tikrovės suvokimas naujuoju jutimo organu?
Atsakymas. Aišku, kad šiuo jutimo organu suvoksime visus iki mūsų įvykusius reiškinius, kuriais ir buvo sukurta dvasinė tikrovė, ir atskleisime visus jos sluoksnius. Mums svarbiausia – pasiekti jos šaknį, juk taip mes vienu metu siekiame ateities ir sugrįžtame į praeitį. Išeina, kad tai – vienas ir tas pats. Aukštesniąją tikrovę galima tyrinėti taip pat juntamai, kaip dabar tyrinėjame šio pasaulio realybę.
Mes įgyjame sisteminį požiūrį, juk sužinome, kaip galima savo jutimo organais įeiti į pašalinius jausmus ir suformuoti juos kito atžvilgiu. Tam mums duoti visi būtini instrumentai, programa, galimybė mokytis ir tobulėti, naujai suvokiant realybę jos tikruoju pavidalu.
Visa tikrovė yra ne kažkur išorėje, o išspausdinta mumyse. Visas mūsų suvokimas vis tiek egzistuoja tik žmogaus, stebinčio tikrovę, atžvilgiu.
Klausimas. Kokią turime motyvaciją išeiti iš savo dabartinių pojūčių?
Atsakymas. Priežastis labai aiški. Mes gyvename savo pojūčiuose. Ir jeigu mūsų jutimo organai dėl kažkokios priežasties nebeveikia, tai tokia būsena vadinasi „mirtis“. Kitaip tariant, mes mirštame ir nebesuvokiame tikrovės.
Jeigu vietoj to, kad artėtum mirties link, vystysi savo suvokimo organus, tai padarysi juos amžinus, juk jie yra tavo viduje. Taip tu tampi žmogumi – amžinai gyvu, niekuo neapribotu, esančiu beribėje erdvėje, vadinamoje „Rojumi“. Toks suvokimas yra virš tavo egoistinio noro.

Iš 2014 m. birželio 20 d. TV programos „Pasaulių sankirta“, „Izraelio sąmonė“

Daugiau šia tema skaitykite:

Neiškreiptas egoizmo pasaulio vaizdas

Tikrovės suvokimas

Keisdamiesi patys, mes keičiame pasaulį

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>