Geras pavyzdys

Auklėjimas, vaikai

Klausimas. Mūsų visuomenėje pasitaiko labai žiaurių ir agresyvių paauglių, kurie muša netgi savo tėvus. Ar integralusis ratas gali juos ištaisyti?
Atsakymas. Tokiais atvejais reikia kelti auklėjimo, moralės lygį, aptariant tokį elgesį ratuose. Be to, čia reikia gero pavyzdžio.
Tegul vaikai pakalba apie meilę tėvams, apie švelnumą. Ar jie gali atsilyginti tėvams už tai, ką šie davė ankstyvoje vaikystėje, atsimindami, kaip motina ir tėvas jais rūpinosi. Šiuo atveju diskusijoje turėtų dalyvauti normalūs vaikai, o agresyvieji jų klausyti. O po to reikėtų pabandyti labai atsargiai įtraukti ir šiuos vaikus į pokalbį, kad jie tuo persiimtų.
Tai turėtų būti labai rimtas įsitraukimas, užuojauta ir išgyvenimas. Jei agresyvūs vaikai pamatys, kad jų bendraamžiai, tokie pat stiprūs, rimti, sveiki kaip ir jie, myli, supranta ir užjaučia savo tėvus, tai gaus iš jų labai gerą pavyzdį.

Iš 2013 m. sausio 12 d. TV programos Pokalbiai su Michaeliu Laitmanu

Daugiau šia tema skaitykite:

Trumpa integraliojo mokymo kurso apžvalga. Vaikų auklėjimas

Naujoji žmonija tik po 15 metų

Kaip auklėti vaikus?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>