Vienas iš dviejų, trečio kelio neduota

Izraelis šiandien, Krizė, globalizacija, Platinimas

Klausimas. Kodėl Baal Sulamas rašo, kad po demokratijos ir socializmo ateis fašistinis režimas?
Atsakymas. Dėl to, kad demokratija negali suteikti malonumo norui mėgautis. Noras mėgautis auga ir reikalauja progreso. Jis pats nori didesnio susietumo, demokratija jį prie to priveda. Bet kokią naudą  jis gauna iš susivienijimo, kaip mes tai įgyvendiname?
Vienybės įgyvendinimas įmanomas tik dėl mūsų asmeninės naudos arba dėl Kūrėjo. Viena iš dviejų, trečio kelio neduota. Jeigu vystomės paprastu, natūraliu būdu, tai susivienijimas įvyksta dėl mūsų naudos. O tai reiškia, kad mes vienijamės prieš visus kitus ir bandome padaryti juos savo vergais.
Tokį požiūrį galime pamatyti visame pasaulyje po bet kurios daugmaž demokratiškos santvarkos. Kai tik žmonės gauna nors truputį laisvės, jie iš karto pajunta, kad jiems trūksta vienybės. Bet jie nežino, kaip ja pasinaudoti: na, susijungėme – o kas toliau?
Reikia panaudoti šį susivienijimą dėl kažko arba dėl ko nors.  Ir galiausiai jis naudojamas kovai prieš kitus siekiant parodyti, kokie mes stiprūs, vieningi, kokia sutelkta viduje visa tauta. Tai atsitinka natūraliai ir būtinai įvyks. Jau dabar pasaulyje galima matyti šią tendenciją. Su kiekvienu mėnesiu pasaulis artėja prie nacizmo.
Pakanka pasižiūrėti į tai, kas vyksta bendroje Europos rinkoje priimant sprendimus, į tai, kas vyksta Amerikoje, Rusijoje, daugelyje šalių. Galbūt jūs to aiškiai nejaučiate, bet aš matau, kad visuomenėje nacizmas tampa priimtinas.
Apie jį pradeda kalbėti kaip apie teisėtą dalyką. Pradeda iš toli: nuo to, jog reikia jį apsvarstyti, kad jis daugiau nepasikartotų. Bet kol kas vyksta svarstymai, rengiami kongresai, spausdinama medžiaga ir žmonės pripranta prie šios temos. Tai pirmasis etapas.
Nors ir sakoma, kad tai blogas reiškinys, bet mokslininkai istorikai neva turi jį apsvarstyti. Paskui prie šio svarstymo prisijungia filosofai, futurologai, tyrinėdami, kaip tai atsitiko ir kodėl. Galiausiai jie prieina prie išvados, kad toks elgesys slypi žmogaus prigimtyje ir nacistinis režimas yra dėsningas žmonijos vystymosi etapas. Kitaip tariant, jis slypi mūsų prigimtyje ir jo neįmanoma išvengti. Taip vyksta fašizmo įteisinimas.
Paskui prasideda diskusijos apie būtinybę suvienyti tautą, apie tai, kad reikalingos sankcijos emigrantams, apie tai, kad mums būtina vienytis prieš priešus, nes mes silpni ir pralošiame. Kalbama neva apie priemones, kurių verčia imtis siekis išgyventi. Palaipsniui ši idėja vis labiau vystoma. Šiam tikslui egzistuoja ypatinga technologija, kuri padeda per keletą metų žmonėms parduoti bet kokį dalyką.
Hitleris irgi ne iš karto atėjo į valdžią, praėjo daug metų nuo Pirmojo pasaulinio karo iki Antrojo. Ir jis turėjo kuo remtis, iš tikrųjų buvo išrinktas daugumos. O šiandien tai dar lengviau padaryti, nes vienybės poreikis mūsų dienomis dar didesnis, tai dar jautresnė tema. Juk yra žymiai didesnis nusivylimas savo vystymusi.
Mes nustojome vystytis – visa žmonija. Kas pusmetį naujas mobilusis telefonas – dar neliudija techninio progreso. Visa tai jau senos technologijos, nėra nieko naujo – keičiasi tik išorinis dizainas, norint parduoti prekę. Mes pasiekėme techninės minties vystymosi ribą ir greitai tas pats nutiks su biologija ir su visu kitu.
Todėl yra daugybė priežasčių vystytis nacizmui. Šios tendencijos stiprėja visose šalyse: Prancūzijoje, Ukrainoje, Rusijoje, Amerikoje, ir verta apie tai susimąstyti, kol dar nevėlu.

Iš 2014 m. balandžio 28 d. pamokos  „Katastrofos ir heroizmo atminimo diena“

Daugiau šia tema skaitykite:

Daugiakultūriškumo vaisius

Visuotinė vienybė ar nacizmas?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>