Kiekvienam savos kliūtys

Dvasinis darbas

Kongresas Toronte. Pokalbis pietų metu
Klausimas. Kūrėjas kiekvienam duoda savas kliūtis. Aš esu priverstas dirbti po 12 valandų per dieną. Kaip galiu kokybiškiau įsilieti į grupę likusį laisvą laiką?
Atsakymas. Mano mokytojas Rabašas taip pat dirbo po 12 valandų per dieną kelių statyboje. Tai labai sunkus darbas: imi, trauki, stumi, perneši iš vienos vietos į kitą, kasi. Tuo metu nebuvo jokios technikos, tik kastuvas ir laužtuvas. Darbininkai tiesė kelią iš Jeruzalės į Hevroną nuo penkių ryto iki septynių vakaro.
Žinoma, viena vertus, galite bandyti rasti lengvesnį darbą, kur galėtumėte geriau save panaudoti. Kita vertus, jei dėsite ne tik pastangas, o teisingas pastangas grupėje, tai viskas pasikeis: Kūrėjas suteiks jums daugiau galimybių. Galbūt dabar Kūrėjas jums tai duoda, kad mažiau nusidėtumėte.
To niekas nežino. Čia reikia matyti bendrą paveikslą: kodėl taip žmogui duota. Mes negalime į tai kištis. Bet iš esmės žmogus turi teisę pasirinkti lengvesnį darbą, tik su ta sąlyga, kad visą likusį laiką ir jėgas skirtų rimtoms dvasinėms pastangoms.

Iš 2014 m. rugpjūčio 4 d. pokalbio Toronte pietų metu

Daugiau šia tema skaitykite:

Palankus kliūčių vėjas

Kliūtys ar pagalba kelyje?

Pats rimčiausias žaidimas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>