Mums nepavyks pasislėpti tarp kitų

Izraelis šiandien, Platinimas

Klausimas. Kodėl jūs manote, kad žydų tauta turi kažkokią ypatingą paskirtį? Aš nesitapatinu su žydų tauta, o pirmiausia laikau save žmogumi, paskui –  Izraelio piliečiu ir tik galiausiai – žydu.
Atsakymas. Suprantama, kad žmogus nori išvengti sunkios savo padėties. Be to, jis nežino, kas iš tikrųjų jis toks ir ką pagal kūrimo programą privalo padaryti.
Aš pats užaugau Rusijoje, kur vešėjo antisemitizmas ir tvyrojo tokia neapykanta žydams, kokios tuo metu nebuvo nei vienoje kitoje pasaulio šalyje.Tai buvo po karo, po stalininių represijų ir aš tai patyriau savo kailiu. Ši tautybė buvo kliūtis stojant į universitetą, ieškant darbo, siekiant karjeros.
Ir, savaime suprantama, dėl to aš taip pat nenorėjau priklausyti žydų tautai, kuri šiame pasaulyje ir žmonių visuomenėje buvo atstumtoji. Tačiau nebuvo išeities ir pradėjau aiškintis, kas vyksta. Šis reiškinys savo neigiamais padariniais atrodė man toks ypatingas, kad privalėjau su juo susipažinti.
Negalėjau nuo jo pasislėpti ir todėl, jei jau man teko toks vaidmuo, privalėjau sužinoti, kas už to slypi. Todėl pradėjau tyrinėjimą, kuris atvedė mane prie kabalos mokslo.
Klausimas. Pasaulyje egzistuoja daugybė antisemitizmo apraiškų ir sunku suprasti, kaip žmonės gali to nepastebėti?
Atsakymas. Jie tiesiog nenori to matyti. O Izraelio žiniasklaida nemini tokių faktų, kadangi nenori parodyti, kad pasaulis  Izraelio atžvilgiu nusiteikęs priešiškai. Jie tai pateikia taip, tarsi būtų protestuojama prieš tam tikrą vyriausybės politiką ar kažkokias partijas, bet ne prieš visą Izraelio tautą.Tai niekur neminima.

Iš 2014 m. rugpjūčio 14 d. 426-ojo pokalbio apie naujajį gyvenimą

Daugiua šia tema skaitykite:

Nereikia naujo faraono, vardu Hamas

Israelis – ne tautybė, o veržimasis aukštyn

Spaudimas iš viršaus, spaudimas iš apačios…

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>