Pasaulio bankas apie gilėjančią krizę

Ekonomika ir pinigai, Krizė, globalizacija

Pranešimas. Pasaulio banko užimtumo direktorius G20 ministrų susitikime Australijoje pareiškė, kad artimiausioje ateityje viso pasaulio laukia globali darbo vietų krizė.
Siūloma sukurti 600 mln. darbo vietų. Dabar G20 šalyse daugiau nei 100 mln. žmonių neturi darbo vietos ir apie 500 mln. yra „dirbantys vargšai“, kuriems tenka išgyventi mažiau negu už 2 dolerius per dieną.
Komentaras. Sukurti darbo vietas – nėra sprendimas. Bedarbystė ir toliau augs kartu su naujų technologijų plėtra. O dirbti „tuščiai“ reiškia švaistyti išteklius tik tam, kad žmonės būtų užimti.Ilgainiui, siekiant aprūpinti planetos gyventojus būtinais dalykais, turi būti užimti ne daugiau 2- 3% gyventojų.
Sprendimas – visų įtraukimas į integralų ugdymą, o vėliau, pagal jo poveikio laipsnį , socialinės visuomenės sistemos keitimas į racionalaus vartojimo visuomenę.

Daugiau šia tema skaitykite:

Esame pereinamojo laikotarpio pradžioje

Už nedarbą – milijardai

Ką reiškia gerovė?

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>