Mūsų laimės paslaptis

Auklėjimas, vaikai, Vyras ir moteris

Tikrasis gyvenimo grožis, šiluma, palaikymas, saugumo jausmas – visa tai ateina mums iš motinos, tada – iš kitų artimųjų, o vėliau – iš aplinkos, kurią patys formuojame. Mes stipriname šią aplinką, jaunystėje įsiliedami į ją poromis, vėliau perduodami ją savo vaikams. Visos kartos – močiutės ir seneliai, tėčiai ir mamos, sūnūs ir anūkai – susijungia tarpusavyje, kartu sudarydami bendro susitarimo audinį. Taip artėjame prie vienybės, vientisumo ir harmonijos jausmo, kuris išlaisvina mus nuo visų nelaimių ir problemų. Be to, vienybė leidžia mums suprasti, kaip teisingai organizuoti visą žmonių visuomenę – šalyje ir pasaulyje.
Kuriant harmoningą šeimą, žmogus sveiksta. Kad pasėtume harmonijos sėklą, reikalinga tinkama dirva – rūpestinga ir mylinti aplinka. Imkime ir pradėkime kartu kultivuoti žemę – mokytis to, kaip suorganizuoti visuomenę, kurioje bus gera, kuria bus galima pasitikėti, kad sukurtume tvirtas šeimas ir kartu palaikytume vienas kitą.
Tokiu būdu rasime viską: saugumą dabartyje ir ateityje, sveikatą, švietimą, kultūrą, gerus santykius. Visiems bus gera ir džiaugsminga. Juk tokia žmonijos sąveikos forma artimiausia gamtai.
Šeima labiausiai priglunda prie centrinio gamtos taško, iš kurio gimėme, kad taptume žmonėmis ir patys suorganizuotume kitus ratus, vis platesnius, galiausiai apimsiančius visą pasaulį.
Būtent taip mums pavyks susitvarkyti su visais dabarties iššūkiais – šeimos pasveikimas padės mums pakeisti ir kitas sritis. Galiausiai, susiliesdami sielomis, pradėsime šypsotis vienas kitiems širdimis, pradėsime gyventi naujai. Patikimas ryšys su savo mylimuoju šeimoje padės kiekvienam užmegzti ryšius ir su kitais žmonėmis.
Be šito mes pažeidžiami. Ir todėl linkiu mums visiems išvengti vagysčių – nevogti vienas iš kito šilumos, kurią kažkada dovanojo mums motina. Mes galime palaikyti ugnį šiame židinyje, kad ji šildytų gyvenimo partnerį, vaikus, artimus ir tolimus žmones – visus, be išimties. Čia slypi mūsų bendros laimės paslaptis.

Iš 2013 m. liepos 22 d. 213-ojo pokalbio apie naująjį gyvenimą

Daugiau šia tema skaitykite:

Visuomenės ląstelė, kurioje viskas sutelkta

Šeima – dvasinio kilimo priemonė

Šeima kaip visatos centras

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>