Izraelis, įspraustas į svetimus rėmus

Izraelis šiandien, Platinimas

Pasaulio tautos nesąmoningai jaučia, kad ramus ir užtikrintas gyvenimas šiame pasaulyje priklauso nuo Izraelio tautos, ir todėl reiškia jam pretenzijas. Reikia suprasti, kad dabartinės nesibaigiančios krizės sąlygomis spaudimas mums vis didės. Juk kuo blogiau bus pasauliui, tuo labiau dėl visų savo bėdų jis kaltins Izraelį
Pasaulio tautos aiškiai jaučia, kad viskas ateina per mus, nors mes patys to nežinome, nejaučiame ir nesuprantame, kodėl taip vyksta. Bet pagaliau mums jau metas pasidomėti antisemitizmo ištakomis – jį ištirti ir suprasti, išsiaiškinti jo priežastį.
Tai padaryti mums padės tik kabalos mokslas, aiškinantis žydų tautos šaknį. Juk ši šaknis – nemateriali. Mes – ne paprasta tauta, susiformavusi genetiniu pagrindu, kaip visos tautos, o kylame iš dvasinės šaknies, vienybės šaltinio, vienijančio visus į vieną visumą.
Mus turi jungti broliška meilė, meilė artimui kaip pačiam sau, kuri mūsų pasaulyje neegzistuoja. Visa tai priklauso dvasinei pakopai, dvasinei šakniai, ir mes privalome vėl ją pasiekti.
Jūs galite su tuo ginčytis ir nesutikti, bet atsisėskime ir pradėkime studijuoti, aiškintis, tyrinėti šį klausimą, kad sužinotume tiesą. Kitaip neturime jokių galimybių suprasti, kas vyksta su pasauliu ir su mumis, mūsų tauta.
Kaip galima įkurti Izraelio valstybę, nustatyti kokias nors ribas, sistemą, kurioje gyvens Izraelio tauta, jeigu nežinome, kas tai per tauta, kokį valstybinių, sociologinių ir socialinių ryšių tinklą reikia jai sukurti?
Mes sukūrėme Izraelio valstybę pagal tokį patį šabloną, pagal kurį kuriama bet kokia pasaulio šalis. Suprantama, kad tai mums netinka! Mes matome, kad ši valstybė ligota. Viskas, kas čia vyksta, – nesveiki reiškiniai. Mes kūrėme šią šalį pagal pavyzdžius, paimtus iš pasaulio tautų, – pagal įstatymus, kurie sudaro kitų valstybių pagrindą. Tie įstatymai daugmaž panašūs vieni į kitus.
Remdamiesi šiais pasaulio tautų įstatymais mes ir įkūrėme sau valstybę, pavadinę ją Izraeliu. Tačiau tai ne Izraelio valstybė ir ne Izraelio tauta, jei gyvena tokioje sistemoje! Mes įspraudėme Izraelio tautą į šį šabloną, matricą, skirtą pasaulio tautoms. Tokia forma tai negali egzistuoti.
Mes surinkome šioje teritorijoje daugybę žmonių iš visų pasaulio kraštų ir pradėjome juos jungti, kišti į rėmus, paimtus iš pasaulio tautų. Bet tai visiškai netinka Izraelio tautai, ir todėl iki šios dienos mes egzistuojame tik dėl aukštesniosios jėgos malonės.

Iš 2014 m. rugpjūčio 14 d. 426-ojo pokalbio apie naująjį gyvenimą

Daugiau šia tema skaitykite:

Israelis – ne tautybė, o veržimasis aukštyn

Mums nepavyks pasislėpti tarp kitų

Augti be lazdos

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>