Viską lemia tikslo svarba

Dvasinis darbas, Grupė

Penktoji pamoka Sankt Peterburgo kongrese
Klausimas.
Kaip teisingai kurti norą „gavimas dėl davimo“?
Atsakymas. Gavimas dėl davimo yra neįtikėtinai sudėtingas dalykas, apie tai kol kas nereikia net galvoti. Mūsų pirmaeilis uždavinys – pakilti aukščiau savo egoizmo. O pasinaudoti ego dėl davimo – tai aukštasis pilotažas.
Klausimas. Bet išėjimas iš savo prigimties – ne mažiau nei „aukštasis pilotažas“?
Atsakymas. Ne,  kur kas mažiau. Viskas prasideda nuo to, kad žmogus anuliuoja save prieš grupę. Auga tikslo svarba, vadinamosios „lo lišma“ pakopos, kai žmogus vis dar yra egoizme, bet palaipsniui juda išėjimo iš jo link.
Išėjimas iš egoizmo vadinamas machsomo – sąlyginės ribos tarp materialiojo ir dvasinio pasaulių – perėjimu. Toliau žmogus pradeda kilti „davimo dėl davimo“ pakopomis, kol pasiekia penkiasdešimtąją pakopą ir tik po to pradeda kopti „gavimo dėl davimo“ pakopomis.
Klausimas. O jeigu aš neturiu noro jungtis su kitais, kas tada?
Atsakymas. Tokio noro niekas neturi. Jis kyla iš būtinybės. Jei norite geruoju pasiekti tikslą gyvenime, jums reikia visa tai praeiti. O jei ne, tai teks praeiti priverstinai. Nuo pat pradžių neturite jokio noro dirbti prieš egoizmą – jūs absoliučiai sveikas žmogus. Tik tikslo svarba privers jus dirbti prieš jį.

Iš 2014 m. rugsėjo 21 d. penktosios pamokos Sankt Peterburgo kongrese

Daugiau šia tema skaitykite:

Vieta, kur mums atsiskleis Kūrėjas

Mano tikslas – panorėti

Veikiami egoizmo narkozės

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>