Ieškotojų karta

Dvasinis darbas, Platinimas

Žmogui kyla daug klausimų: kaip veikti, kaip dirbti, kaip visą laiką žadinti save, kaip tobulėti, kaip pagreitinti savo vystymąsi – priartėti prie Kūrėjo atskleidimo? Tai vienintelis žmogaus užsiėmimas šiame pasaulyje – atskleisti Kūrėją, t. y. visą tikrovę ir mane kaip jos dalį, valdančią jėgą.
Tam mes naudojamės žmonių, jau praėjusių šį procesą ir atskleidusių Kūrėją, patarimais. Dėl to ir studijuojame kabalos mokslą, kuris pagal apibrėžimą yra Kūrėjo atskleidimo kūriniams šiame pasaulyje metodika. Viskas, ką mums reikia daryti – tai įvykdyti tai, ką parašė kabalistai.
Žinoma, kiekvienas kabalistas, kuo artimesnis mūsų laikams, tuo naudingesnis, nes geriau už mus supranta, būdamas mūsų amžininkas ir gyvendamas kaip mes.
Taip mes pradedame studijuoti sistemą – ne tik paslėpties sistemą, esančią tarp mūsų ir Kūrėjo, bet ir tą, kurioje yra Kūrėją atskleidę kabalistai. Savo gyvenimo mūsų pasaulyje metu jie atskleidė Kūrėją – panaikino paslėptį.
Jų jau nebėra šiame pasaulyje, bet jų darbo vaisiai nedingo, ir mes galime pasinaudoti jais, vystydami savyje ypatingą jausmą ir sąmonę pakylant aukščiau įprastų kūniškųjų jutimų ir proto.
Mūsų kūniškasis pasaulio suvokimas yra net ribotesnis nei gyvūnų. Artėjantį cunamį visi gyvūnai jaučia jau prieš tris dienas ir bėga gelbėtis į kalnus, tik žmonės nieko neįtaria. Mes nejaučiame gamtos ir esame toliau nuo jos nei bet kuris gyvūnas. Tačiau kalbame ne apie fizinio kūno egzistavimą, o apie santykį su Aukštesniąja jėga.
Tik žmogui pabunda noras atskleisti Aukštesniąją jėgą. Kiekvienoje kartoje per visą žmonių giminės egzistavimo Žemėje laikotarpį buvo žmonių, kuriems pabunda poreikis atskleisti Kūrėją, ir jie jį realizuoja.
Be to, kad patys atskleidžia Kūrėją, jie dar palieka mums savo užrašus, knygas, laiškus, straipsnius. Kiekvienas savo stiliumi rašo apie tai, kaip neutralizuoti paslėptį, apie paslėpties sistemos sandarą, apie tai, kaip galima ja naudotis.
Juk ji atsiveria ne akimirksniu ir ne iš karto visu šimtu procentų, o palaipsniui. Todėl mums reikia su savimi atlikti tam tikrus veiksmus. Kabalistai aiškina, kaip padėti vienas kitam tai padaryti, jeigu mūsų kartoje yra žmonių, jaučiančių tokį patį Kūrėjo atskleidimo siekį.
Pradedant nuo Adam Rišon, pirmojo kabalisto, atskleidusio Kūrėją ir anuliavusio paslėptį, iki mūsų dienų, buvo daug kabalistų kartų. Mes galime naudotis jų palikimu. Be jų užrašų, galime pasinaudoti jais pačiais.
Kai įeiname į sistemą, kurioje nematomai dalyvauja Kūrėjas, galime pasinaudoti Jį jau atskleidusių kabalistų pagalba. Jie jau aktyviai įsijungė į šią sistemą ir palaiko ją tam tikrame atskleidimo ir pažinimo lygmenyje, priartindami ją prie mūsų ir padėdami į ją įsijungti.
Mums tereikia pasiekti reikalingą jautrumą ir įsisąmoninimą, kad tai sužinotume. Tada su kabalistų pagalba galėsime teisingai naudotis sistema.
Be to, privalome mūsų pasaulyje įvykdyti visas jų rekomendacijas. Mūsų kartoje jau yra daug žmonių, norinčių atskleisti Kūrėją. Gyvename ypatingu metu, kai leidžiama atskleisti kabalą visiems. Kiekvienas, kuris nori atskleisti Kūrėją, gali ateiti ir Jį atskleisti.
Vadinasi, turime ypatingą galimybę. Jeigu susivienysime atskleisdami Kūrėją, tai lyg ieškosime paklydėlio miške: galime išeiti visi kartu, daugybė žmonių, ir iššukuoti mišką. Kiekvienas eis ir šauks: „Aū aū! Kur tu?“ Taip, padėdami vienas kitam, galiausiai rasime prapuolusįjį.
Šitaip, išvien, galime ieškoti Kūrėjo. Tokios bendros paieškos žymiai lengvesnės nei po vieną. Vienam rasti Kūrėją praktiškai neįmanoma – kartu tai padarysime greitai ir lengvai!

Iš 2014 m. spalio 5 d. 441-ojo pokalbio apie naująjį gyvenimą

Daugiau šia tema skaitykite:

Paslėptis, esanti prieš atskleidimą

Iš absoliučios nežinios į kitą pasaulį

Greičiau praeiti paslėpties etapą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>