Siekti tiktai gero

Dvasinis darbas, Grupė

Kongresas Sankt Peterburge. 2-oji pasiruošimo pamoka
Klausimas
. Bandžiau įvairius būdus, kaip dirbti su egoizmu, bet iki šiol jis manyje labai stiprus. Kaip dirbti su pataikavimu, prisitaikėliškumu, veidmainiavimu?
Atsakymas. Mes nedirbame su egoizmu. Dirbame tiktai pozityvia kryptimi! Taip neigiama pusė palaipsniui pereina į teigiamą. Mes jokiu būdu negalvojame apie jokius neigiamus dalykus ir neverkiame dėl to, kad turime daugybę negerų savybių. Mus tai turi mažiausiai jaudinti!
Tai – šviesos darbas. Ji ateis ir viską ištaisys. Mano problema, kaip ją pritraukti. Jeigu sėdėsiu, verksiu ir graušiu save, man nieko nepavyks. Šviesą galima pritraukti tiktai tada, jei pradėsiu aukštinti jos savybes savo akyse – per savo draugus, per vienijimosi savybę, parodydamas visiems, kad to noriu.
Todėl mūsų darbą sudaro ne tai, kad studijuočiau savo neigiamas savybes, mėgaučiaus jomis, ragaučiau ir verkčiau gailiomis ašaromis: „Štai koks aš blogas!“. Tai blogiausia, kas gali būti. Tuo mes kaltiname Kūrėją už tai, kad Jis mus tokius sukūrė. Juk viskas, kas vyksta, kyla iš Jo.
Atvirkščiai, kai siekiame gėrio ir pradedame suprasti, kad visas blogis – tai tiesiog matomas mūsų vidaus antspaudas tam, kad pakiltume virš jo ir dar labiau siektume gėrio, tada visa tai tampa labai reikalinga, svarbu. Bet tiktai veržiantis į teigiamą pusę!

Iš  2014 m. rugsėjo 18 d. Sankt Peterburgo kongreso 2-osios pasiruošimo pamokos

Daugiau šia tema skaitykite:

Nesigraužk, kaip pagautas vagis

Prisikasti iki tikrojo egoizmo

Prieš prigimtį

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>