Ebolos šaknys: mano sveikata ne mano rankose

Auklėjimas, vaikai, Krizė, globalizacija, Sveikata

Mes patys sukuriame tokius reiškinius kaip Ebolos virusas, patys inicijuojame disbalanso pliūpsnius, šuolius. Apie tai nemažai kalbama senovinėse sveikatingumo praktikose, ypač Rytų.
Šiuolaikinė medicina išsivystė per keletą paskutinių šimtmečių, iki tol tikras gydytojas neapsiribodavo mikstūromis.
Dauguma senovės išminčių ir gydytojų skirdavo dėmesį dvasinei žmogaus pusiausvyrai, kuri veikia kūno pusiausvyrą ir sveikatą.
Tada buvo kiti laikai: mes dar nebuvome taip tampriai susiję tarpusavyje, todėl kiekvienas žmogus galėjo nustatyti savo sveikatos būklę ir rūpintis savo vidinės sistemos pusiausvyra su gamta ir aplinka. Ir gydytojas galėjo jį gydyti mikstūromis ir kitomis natūraliomis priemonėmis, kurios iš tikrųjų veikė. Šiandien jos bejėgės, nes mes gyvename apnuodytoje aplinkoje ir esame visai kitame egoizmo lygmenyje.
Seniau natūralios priemonės, kurias sudarė negyvosios, augalinės ir gyvūninės gamtos elementai, kartu su paciento pusiausvyrą su aplinka palaikančiomis ar atkuriančiomis priemonėmis darė savo darbą.
Šiandien šis faktorius priklauso toli gražu ne nuo žmogaus. Glaudūs „globalaus kaimo“ ryšiai, tarpusavio priklausomybė neleidžia niekam pasiekti pusiausvyros ir išsigydyti vien tik natūraliomis priemonėmis. Globaliame pasaulyje pusiausvyra priklauso ne nuo vieno žmogaus, o nuo visuomenės.
Todėl aš rekomenduočiau tarptautinėms organizacijoms, tokioms kaip JT, UNESKO, PSO ir kitos, pasirūpinti šia problema. Pasirūpinti tinkamai, suprantant, kad nuo neatmenamų laikų iki šių dienų galiausiai viskas priklauso tik nuo pusiausvyros tarp žmonių, kuri plinta žemyn į žemesnius gamtos ir mūsų prigimties lygmenis.

Iš 2014 m. spalio 19 d. 445-ojo pokalbio apie naująjį gyvenimą

Daugiau šia tema skaitykite:

Pražūtinga civilizacijos trajektorija

Visų ligų šaknis

Antibiotikai nebegydo

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>