Ebolos šaknis: izoliacija nepadės

Ateities visuomenė, Krizė, globalizacija, Sveikata

Klausimas. Jūs sakote, kad mes šiandien atstovaujame vienam organizmui. Vadinasi, visuomenės nelaimės pasklinda kiekvienam individui, nes jis – visumos dalis?
Atsakymas. Taip. Šiandien reikalingas bendras skaičiavimas. Juk mes jau sujungėme visą žemės rutulį, visus kontinentus, visas civilizacijas, visas šalis ir tautas į vieną, planetinę civilizacijos sistemą. Ir todėl pavieniui nė vienas negalės joje ką nors ištaisyti. Priešingai, visi sprendimai turi būti kompleksiški.
Mes jau matome ir artimiausiais metais pamatysime dar aiškiau, kaip įvairios gamtinės nelaimės paveiks visus. Rytų medicinoje atsižvelgiama į tai, kas būtent žmoguje sukelia ligą.
Šiandien prie šito prisideda bendrojo pobūdžio negalavimai, kurie daro įtaką visiems be išimties. Dėl to ir gydymas turi būti visa apimantis, holistinis, o ne fragmentiškas.
Tik pastaraisiais metais pradėjome suprasti, kad žmonija yra viena visuma. Mes apėmėme visą žemės rutulį, sureguliavome pačius įvairiausius tarpusavio ryšius, tapome priklausomi vieni nuo kitų ir visa tai – mūsų nedalomos vienybės išoriniai ženklai. Štai kodėl disbalansas vienoje vietoje atsispindi visiems.
Anksčiau indėnams nerūpėjo, kas vyksta Europoje. Jie nė žinoti nenorėjo apie jos egzistavimą. Taip pat Australijos aborigenai ir daugelis kitų. Kinai ilgą laiką buvo užsidarę nuo pasaulio, japonai apskritai neįsileisdavo svetimšalių.
Bet šiandien viskas pasikeitė. Visi mes – viena visuma, persismelkusi tarpusavio ryšių siūlais. Vidinė žmonių visuomenės evoliucija tarsi išaudė, supynė bendrą antklodę visiems ir ja apgaubė visą žemę.
Ir todėl niekas negalės daugiau atsiriboti nuo pasaulio, kad susikurtų laimę vienoje atskiroje šalyje ar kaime. Izoliacija nepadės, ji nepasiekiama. Niekas nepabėgs į savo asmeninę salą vandenyno viduryje.
Juk sistema neatsižvelgia į mūsų vaikiškus bandymus pasislėpti savo kiaute. Sisteminės jėgos ir dėsniai prasiskverbia pro bet kokias sienas ir užtvaras, sujungdama visus į vieną visumą. Nesvarbu, kiek atsiribosi, kiek atsiskirsi, tu nematomais siūlais susijęs su visa žmonija, ir jos likimas vis tiek taps tavuoju.
Mes dar pamatysime, kaip labiausiai „apsaugotos“ šalys bus pažeidžiamos, nepaisant visų atsargumo priemonių. Jei jau sistemą pažeidė disbalansas, tai jis pasireikš visose tautose ir kontinentuose – tokiu mastu, kiek kiekvienai iš jų trūksta pusiausvyros.
Ir galiausiai, viskas vienaip ar kitaip priklauso tik nuo žmonių visuomenės disbalanso. Vadinasi, tik palaikydami socialinę pusiausvyrą galėsime saugoti savo sveikatą. Jei norime atsikratyti ligų, tai dar viena priežastis, skatinanti subalansuoti visuomeninius santykius. Kitu atveju nepadės jokie vaistai.
Viskas prasideda nuo žmogaus. Žmonės turi žinoti, kad jie yra vienoje sistemoje, kurią reikia subalansuoti, nes čia yra matuoklė, ženklas ir bet kokių sveikatos tipų pagrindas: fizinio, šeimyninio ir socialinio.
Klausimas. Ką reiškia „rasti pusiausvyrą“? Kaip visa tai pasireiškia?
Atsakymas. Tai reiškia, kad mes sąveikaujame vieni su kitais tarsi vieno organizmo dalys. Juk taip ir yra iš tikrųjų. Bet kokia sistema – tai organizmas, kurio dalys rūpinasi vienos kitomis.
Bent jau reikėtų pagalvoti apie tai, reikalingi pirmieji poslinkiai šia kryptimi. Ir tada pamatysime, kaip dingsta Ebola kartu su kitais negalavimais ir išlaisvinai didžiulius išteklius, kurie šiandien investuojami į farmaciją ir mediciną. Jie nepareikalaus šių investicijų, jei tik mes palaikysime socialinę sveikatą.

Iš 2014 m. spalio 19 d. 445-ojo pokalbio apie naująjį gyvenimą

Daugiau šia tema skaitykite:

Ebolos šaknys: mano sveikata ne mano rankose

Visų ligų šaknis

Ligos – egoizmo padariniai

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>