Rezonansas su bendra sistema

Dvasinis darbas, Grupė

Klausimas. Viena vertus, yra pasakyta, kad aš džiaugiuosi nusidėjėliais, kurie atsiskleidžia manyje, ir tai – geras ženklas. Kita vertus, jei susilaukiame problemų – tai išduoda mūsų darbo trūkumus.
Kaip suderinti šį dualumą? Problemos, kurias gauname, yra ir gero, ir blogo darbo rezultatas? Ar mūsų darbas turėtų būti vertinamas kažkaip kitaip?
Atsakymas. Į šį klausimą negalima atsakyti vienareikšmiškai.
Dalykas tas, kad mes esame didelėje sistemoje ir tikrai negalime pasakyti, kad teisingai elgiantis viskas susitvarkys  ir nieko man nenutiks. Priešingai, kai elgiamės teisingai, tai pasiruošiame bet kokiam pasistūmėjimui.
Mūsų judėjimas pirmyn vyksta trimis linijomis: kairiąja, dešiniąja ir viduriniąja. Vidurinioji linija neegzistuoja, mes ją pasirenkame iš optimalausio kairiosios ir dešiniosios linijų derinio. Todėl, ką begautume, turime tai vertinti kaip teisingą veiksmą iš aukščiau.
Juk sistema visada reaguoja pačiu optimaliausiu būdu, nukreipdama save būsimos būsenos link. Bet sistema atsižvelgia tik į bendrą būseną, o ne į kažkieno asmeninę: tavo ar mano.
Todėl negalima sakyti, kad jei tu viename žingsnyje pasielgei teisingai, tai kitas tavo žingsnis bus rožėmis klotas. Kodėl staiga tave užklumpa problemos? O kam jas dar siųsti, jei ne tau, juk tu teisingai esi paruoštas. Jei tu toks sveikas, teisingas, tau užkraunama dar 10 tonų. Sakykim, šalia tavęs – silpnas egoistas. Kiek jis, vargšas, pakeltų?
Todėl bet kokiomis aplinkybėmis mums reikia turėti ketinimą ne dėl savęs – dėl Kūrėjo, nekreipiant dėmesio į tai, kas mums suteikiama, – turime dėkoti už gėrį ir blogį vienodai. Tai ir yra mūsų užduotis.
Nereikia manyti, kad jei mums kilo sunki problema, tai mes būtinai elgėmės neteisingai. Galbūt priešingai, – dėl to, kad pasielgei teisingai, kad esi rimtas ir atsakingas, ant tavęs užgriuvo kalnas, nes būtent tu gali tempti jį pirmyn.
Todėl nereikia vienpusiškai į tai reaguoti, neva gaunu užmokestį už tai, ką padarau neteisingai. Tai matyti visuose pavyzdžiuose, aprašytuose Toroje. Juk mes nuolatos veikiame, judėdami išsitaisymo link. Geriausia klausyti, ką pataria kabalistai: užsimerkti ir eiti pirmyn, viską laiminant. Tai, kas vyksta su tavimi kiekvieną akimirką, bendros sistemos suteikta tau, kad pačiu geriausiu būdu judėtum pirmyn. O tu pabandyk pasiekti rezonansą su šia sistema.

Iš 2014 m. spalio 8 d. pamokos rusų kalba pagal straipsnį iš knygos „Šamati“

Daugiau šia tema skaitykite:

Automatizmas ar sąmoningumas?

Dviejų jėgų pusiausvyros centre

Panašus į Šviesą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>