Slaptosios kabalisto praktikos

Dvasinis darbas, Kabala, Klausimai ir atsakymai

Klausimas. Kodėl kabala vadinama slaptuoju mokslu? Koks slaptasis kabalisto darbas?
Atsakymas. Praktinis kabalisto darbas slypi tame, kad jis tarsi liftu gali kilti ir leistis savo egoizmo ar altruizmo pakopomis.
Jis gali leistis nuo nulinio, cokolinio, aukšto žemyn – į egoizmą, o paskui pakilti atgal į nulinį ir palaipsniui kilti į viršų 125 pakopomis.
Tuo tarpu jame taip pat vyksta įvairiausi vidiniai pokyčiai. Kabalistas turi galimybę pakilti iš vaiko lygmens į jaunuolio lygmenį, į suaugusiojo ar senolio, o paskui palaipsniui nusileisti atgal į kiekvieną iš šių lygių iki pat žemiausio.
Kildami arba leisdamiesi kabalistiniais laipteliais, galime pakeisti savyje įvairiausius parametrus, savybes, išrinkti ir sujungti jas savyje. Tuo mes tarsi programuojame, suderiname save ir kiekvieną kartą matome pasaulį tuo pjūviu ir stiliumi, į kurį specialiai save nukreipėme. Tai ir yra slaptosios kabalisto praktikos.
Būdami šio pasaulio rėmuose, mes galime keliauti laike, erdvėje, pasauliuose laiko ašimi, galime atsidurti dinozaurų epochoje ir stebėti visas šias būsenas tarpusavyje.
Didis kabalistas Baal Sulamas savo darbuose aprašė Žemės sukūrimo istoriją ir visus jos formavimosi laikotarpius. Bet jis tai galėjo padaryti ne todėl, kad tyrinėjo geologiją, o todėl, kad matė visas šias būsenas.
Jam nebuvo sudėtinga įsigilinti į jas, tarsi pro žiūronus, mikroskopą ar teleskopą, ir su savo asmeniniais vidiniais instrumentais teisingai suderinti save, kad pamatytų ir suvoktų bet kurį laikotarpį.
Čia ir slypi slaptosiomis vadinamos kabalistinės praktikos. Iš tikrųjų, jos nėra slaptos, bet kabalistas negali jų perteikti kitiems. Jis gali tik pats tuo naudotis, kadangi jos yra jo vidinės savybės. Išmokti praplėsti savo vidinio matymo diapazoną gali kiekvienas, jei sistemingai, rimtai studijuos kabalą ir pats taps kabalistu.
Tada, tinkamai nukreipęs save, jis galės išeiti iš savęs ir keliauti aukščiau mūsų pasaulio – visose visatos sistemose. Juk mūsų pasaulis – pats mažiausias, menkiausias ir pilkiausias, pasak kabalos, egzistuojantis tik mūsų neištaisytame suvokime, tik mūsų vaizduotėje.

Iš 2014 m. spalio 22 d. TV programos „Trumposios istorijos“ 2 d.

Daugiau šia tema skaitykite:

Žmogus, kuris nepasiduoda

Pažvelgti į save iš Kūrėjo lygmens

Visi pažinimo keliai veda į kabalą

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>