Anapus antgamtiškumo

Kabala ir religija, Realybės suvokimas

Klausimas. Mūsų eros pradžioje žmonės ėmė labiau išmanyti magiją ir burtus. Nemažai žmonių ir šiais laikais tiki panašiais dalykais arba juos aktyviai neigia, o tai irgi liudija domėjimąsi šia tema.
Koks kabalos mokslo požiūris į šį klausimą? Ar kabala gali išjudinti gerąsias, teigiamas jėgas, kad gyvenimas pagerėtų?
Atsakymas. Pirmiausia verta pažymėti, kad jei ne kabala, nebūtų šiuolaikinio burtų ir antgamtiškų reiškinių išmanymo. Šios žinios pasemtos iš kabalos tyrinėjimų, kuriuose kalbama apie norų – žmogaus sielos jėgų – naudojimą.
O dabar – apie esmę. Mes visi esame tarpusavyje susiję, bet šis ryšys – blogas. Iš esmės, jis ir yra mūsų egoizmas. To pasekmė – žmonių tarpusavio santykių sistema yra veikiama mūsų blogųjų jėgų: kiekvienas siekia asmeninės naudos ir visiškai nesirūpina bendra visuma, stengiasi išnaudoti viską aplink save.
Žmogus nekaltas, kad iš prigimties yra egoistas, bet jis kaltas dėl to, kad nesinaudoja kabalos mokslu. Ta kaltė krenta ant žydų – būtent mes nepritaikome kabalos, nors su ja tarpusavio ryšių tinklą galime paversti iš blogo geru.
Iš esmės, tai ir yra pozityvus „antgamtinių jėgų“ naudojimas, kurio moko kabalos mokslas – blogų mūsų tarpusavio santykių taisymas į gerus. Mes patys nepajėgiame jų pakeisti, nes ši sistema nėra mumyse. Šiandien ji verčia žmones blogai elgtis vienus su kitais.
Kad priverstume ją pasikeisti, kad pakeistume mūsų santykius į gerus, turime išjudinti ypatingą jėgą. Ji dar vadinama „Aukštesniąja jėga“, „Kūrėju“, „Dievu“ arba „Gamta“. Mūsų sukeltas jos veikimas kabalos moksle apibrėžiamas kaip „Šviesa“.
Pasakyta: „Sukūriau blogąjį pradą ir sukūriau Torą kaip prieskonį“. Kitaip tariant, tarp mūsų viešpatauja egoizmas, bet galime pasitelkti sistemą, taisančią mūsų santykius. Ši Šviesos jėgų sistema nusileidžia į mūsų egoistinę sistemą ir pagerina ją, dėl to tarp mūsų atsiranda tinkamų tarpusavio santykių tinklas.
Būtent šitaip reikia naudotis kabalos mokslu ir Tora, kurios esmė – meilės artimui kaip sau pačiam principas, t. y. sukurti geranorišką ryšį tarp visų žmonių.

Iš 2015 m. sausio 18 d. 503-ojo pokalbio apie naująjį gyvenimą

Daugiau šia tema skaitykite:

Kur mistika, o kur mokslas?

Stebuklų pasaulyje nebūna!

Pagrindinė kliūtis kelyje į laimę

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>