Visos kūrinijos centre

Dvasinis darbas, Realybės suvokimas

Mes esame kūrinijos centre. Ir būtent mes, kankinami abejonių, problemų, painiavos, savo nedidelėmis pastangomis atliekame Kūrėjo labiausiai trokštamą darbą, patį Jam maloniausią.
Taip mažytis kūdikis suteikia tėvams malonumą kiekvienu savo nesąmoningu veiksmu. Viskas sklinda iš viršaus į apačią. Todėl žvelgdami į materialų pasaulį turime tyrinėti dvasinį ir tada pamatysime, kokius didžius veiksmus atliekame.
O daugybė pasaulyje nuolat besikeičiančių būsenų – tai Šchinos pasireiškimas, stulbinantis, didžiulis laukas, jungiantis savyje visus pasaulius, visas sielas, visas sąlygas, visus rešimot – viskas telpa Šchinoje.
Virš jos – pirmosios devynios sfiros, Kūrėjo poveikis. Žemiau – jos apatinės sfiros, tai sudaužyti indai/norai/kelim. O pati Šchina kol kas – tai Acilut pasaulio Keter de Malchut, kurios devynios apatinės sfiros nukrito į trijų pasaulių BEA vidų.
Viskas, kas vyksta mūsų pasaulyje, ką matome priešais save – tai maža projekcija to, kas yra devynių apatinių Malchut sfirų sudužusiose dalyse. Tačiau žmogaus problema nėra iš visa ko egzistuojančio sugebėti suprasti tai, ką mato.
Turiu parengti save tokiai būsenai, kad pirmiausiai suprasčiau, kad viskas, kas vyksta, nusileidžia iš Begalybės pasaulio ir kiekvieną akimirką iškyla priešais mane pačiu tinkamiausiu mano išsitaisymui būdu. Ir į tai aš apskritai nesikišu – nepaisydamas visų pasaulyje esančių problemų, taip pat vykstančių ir su manimi, su draugais, su šeimomis, su Izraelio tauta, su visu pasauliu – nesvarbu su kuo.
Turiu priimti tai kaip duotybę ir galvoti tik apie tai, ką turiu atlikti aukščiau viso to. Neturiu gilintis į visus įvykius, iškylančius priešais mane, juk taip tuoj pat atsijungiu nuo Kūrėjo. Privalau pirmiausiai pakilti ant aukštenės pakopos, susitapatinti su Aukšteniuoju Valdymu, pamatytį šią būseną tarsi iš Jo tobulo valdymo perspektyvos ir pasakyti, kad matau pasaulį kaip sugadintą, nes aš pats esu neišsitaisęs.
Turiu ištaisyti save, kad pamatyčiau tobulą pasaulį vietoje šio pasaulio su žmogžudystėmis ir visais baisiais įvykiais – visa tai susiformuoja mano Malchut, mano norų viduje, visa tai suvokiu aš, kaip pasakyta: „Kiekvienas kaltina pagal savo sugedimo laipsnį“.
Dabar remdamasis tuo, ką matau šiame pasaulyje, privalau ištaisyti save taip, kad vietoje šio vaizdo pamatyčiau Begalybės Malchut. Galvoju tik apie savo išsitaisymą – pasiekti būseną, iš kurios pamatysiu, kad viskas – tobula.

Iš 2014 m. lapkričio 19 d. pamokos pagal knygą Zohar

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>