Pakilti virš laiko

Auklėjimas, vaikai, Dvasinis darbas, Kūnas ir siela

Tikroji žmogaus realizacija – įgyti naują gyvenimą, duodant bei dovanojant, atskleisti, kad jėga, užpildanti pasaulį, – tai meilės ir davimo jėga.
Daugelis pagyvenusių žmonių savo gyvenimo pabaigoje tą suvokia ir gailisi, kad nesusitapatino su šia jėga.
Todėl reikia žmones mokyti, kad ten iš tikrųjų yra amžinas, naujas gyvenimas. Tuomet net ir jaunas žmogus žinos, kas jo laukia, kaip teisingai išnaudoti laiką. Juk teisingai išnaudoti laiką – tai pasiekti egzistencijos lygį, esantį virš, aukščiau laiko. Laikas duotas būtent tam, kad pakiltume virš jo.
To pasiekti galima, tinkamai tarnaujant visuomenei, kai ir žmogus jai naudingas, ir visuomenė naudinga žmogui. Tada ir žmogus, ir visuomenė pakyla virš laiko.
Būtina suprasti, kad laikas – tai mūsų kūno pojūtis, už kūno laikas neegzistuoja. Laikas – labai subjektyvus, vidinis žmogaus suvokimas, nes taip funkcionuoja mūsų organizmas, laiką matuojame pagal kvėpavimo, širdies plakimo dažnį, metabolizmo greitį, kitaip tariant – pagal mūsų gyvūninio kūno gyvenimą.
Jei atsijungčiau nuo savo fiziologinio kūno gyvenimo, galėčiau pakilti į kitą laiko ašį. Tai būtų ne laikas, o veiksmų, kuriuos pajėgiu kaskart atlikti, kiekis. Tai visiškai nepriklausytų nuo laiko.
Tai sunku įsivaizduoti, bet tokia dimensija egzistuoja. Net ir pagal Einšteiną laikas – reliatyvus. Apie laiką galima daug kalbėti: kada jis baigiasi, keičiasi, kaip galima jį ištempti arba suspausti.
Psichologinis mūsų laikas visiškai priklauso nuo gyvūninio kūno. O jei norime iš šito kūno pakilti į kitą lygmenį – mūsų dvasios, sąmonės lygį, galime atsijungti nuo mūsų kūno laiko.
Kūnas gyvens toliau, o mes įgysime papildomą suvokimo, absorbavimo ir šalinimo sistemą. Šioje sistemoje pradėsime jausti gyvenimą pagal laiką, matuojamą tik davimo ir gavimo veiksmais, o ne laikrodžio rodyklių apsisukimais ar Žemės bei kitų dangaus šviesulių skriejimu kosmose. Tai visiškai nesusiję su mano gyvenimu, juk esu gerokai sudėtingesnis ir aukščiau nei tie apsisukimai, matuojantys man laiką ir gyvenimą.

Iš 355-ojo pokalbio apie naują gyvenimą, 2014 m. balandžio 22 d.

Daugiau šia tema skaitykite:

Pagreitintas laiko pulsas

Laiko šeimininkas

Laikas – mūsų pasaulio trūkumas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>