Kaip į tinklus įsipainiojusi žuvis

Dvasinis darbas, Grupė

Klausimas. Kodėl žmogui sunku paklusti aplinkai?
Atsakymas. Žmogus nusivilia, kad praėjo daug laiko, tiek daug įdėjo pastangų, o rezultato iki šiol nesimato. Tačiau, jeigu jis, nepaisant visko, yra grupėje ir į ją ateina, tai, galų gale, jo noras keičiasi.
Atsimenu, atvykau į pamoką pas Rabašą per baisią liūtį. Išskyrus mane, niekas neturėjo automobilio, todėl ilgai laukėme, bet daugiau niekas neatėjo. Tada ėmiau skambinti ir klausinėti, kodėl neateina, siūliausi pavežti. Išgirdau argumentą: „Ką galėjau padaryti, jeigu lauke toks potvynis?“
Netikėtai įėjo dar vienas mokinys, kiaurai permirkęs. Kai jo paklausėme, kaip gi jis ėjo pėsčiomis per tokią liūtį, jis atsakė: „Ką aš galėjau padaryti, jeigu pamoka?“
Taigi, vienas sėdi namuose ir sako: „Ką aš galėjau padaryti?“, t. y. kaip galėjau išeiti į gatvę per tokią smarkią liūtį. Kitas ateina visiškai permirkęs ir sako tą patį: „Ką aš galėjau padaryti?“, t. y. yra pamoka, todėl negalėjau neateiti, nors ir lijo.
Viskas priklauso nuo žmogaus požiūrio į jam duotas sąlygas. Kiekvienu momentu tavęs klausia apie tavo požiūrį. Jeigu nepamiršti, kad viskas ateina iš viršaus specialiai tau, kad tu su tuo dirbtum, tai neturi pasirinkimo ir veiki atitinkamai.
Klausimas. Kaip esant bet kokiai galimybei mokėti palenkti save, kad galėčiau žengti žingsnį grupės pusėn?
Atsakymas. Parašyta: „Tai, ko nedaro protas, daro laikas“. Tai iš tiesų taip. Jei nėra kokybės, tai suveiks kiekybė. Bet kuriuo atveju, kada nors, veikiamas Šviesos, tu suvoksi, kad jokios priemonės tau nepadės. Tu nieko nepasieksi, betarpiškai kreipdamasis į Kūrėją, tai neveikia.
Tada nusivilsi ir nuspręsi, kad privalai susisieti su aplinka. Panorėsi, kad iš tavęs nusidriektų saitai, rišantys tave su visais, ir visus su tavimi, tarytum būtum į tinklą įsipainiojusi žuvis. Tik tokioje formoje turi galimybę kažkaip pasikeisti, o svarbiausia – leisti kitiems tave keisti.
Tu privalai pasijusti taip stipriai nusivylęs savo jėgomis, kad sutiktum atiduoti save į aplinkos rankas, pats įsipainiotum į šį tinklą su viena viltimi – kad draugai paveiks tave. Tu tiki, kad tam jie turi jėgų, o pats neturi jokio ryšio su Kūrėju, ir Jis nenori daryti poveikio tau ir tavęs keisti.
Juk matai, kad praėjo daug metų, bet niekas nepadeda. Nebėra ką daryti, ir tada priimi sprendimą. Tačiau tam reikia daug jėgų, laiko ir užsispyrimo, pastovumo. Neturi būti dienos, kai tu praleidi pamoką.

Iš 2014 m. gruodžio 4 d. pamokos pagal Rabašo straipsnį

Daugiau šia tema skaitykite:

Kūrėjo valdymo debesyje

Jautrumas Šviesai

Sutikti su Kūrėju

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>