Klausimas – atsakymas

Dvasinis darbas, Klausimai ir atsakymai

1. Aš turiu visą laiką prisiminti, kad Blogis – Kūrėjo jėga, juk pasakyta, kad „Nėra nieko išskyrus Jį“. Kaip gi turiu priimti Blogį? – Blogis man duotas išsitaisymui, turiu jį paversti Gėriu.
2. Kada Blogis tampa Gėriu? – Kai Blogį taip pat priskiriu Kūrėjui.
3. Kaip įsivaizduoti Blogio virtimą Gėriu?Šviesa įėjo į norus, tarp kurių nebuvo ekrano (ryšio, bendro ketinimo, laidavimo), todėl Gėris virto Blogiu, kuris užpildė „erdvę“ tarp mūsų. Mūsų pastangomis pritraukti O”M (Or Makif, Ištaisymo šviesą) paverčiame Blogį (egoizmą, Faraoną, kitą Kūrėjo pusę) į Gėrį (davimo jėgą, meilę, Kūrėjo atskleidimą).
4. Kaip visą mūsų darbą priskirti Kūrėjui? – Viskas kyla iš Kūrėjo: „tremtis“ reiškia, kad žmogus nejaučia Kūrėjo, „darbas tremtyje“ yra ieškojimas, kaip atskleisti Kūrėją, „tremties pabaiga“ – suvokti, kad „Nėra nieko išskyrus Jį“.
5. Kokia yra dvasinės nuotaikos sunkumo priežastis? – Žmogus visada pamiršta, kad tai gauna iš Kūrėjo! Kai tai prisimena – iš karto apsisprendžia, kaip reaguoti į tai, ką jaučia, į savo būseną, kurią jam sukelia Kūrėjas.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>