Ar Dievas egzistuoja?

Kabala ir religija, Kūrėjas

Klausimas. Jeigu kabala – mokslas, ne religija, vadinasi, Jūs neigiate Dievo egzistavimą?
Atsakymas. Aš neigiu Dievo buvimą tokia prasme, kaip tai supranta religingas žmogus – kaip kažką, egzistuojantį materialiu pavidalu.
Dievas – tai visuotinė davimo ir meilės savybė, kuri laiko visą Visatą ir visus pasaulius. Tai ta teigiama jėga (kabaloje ji vadinama Šviesa), kuri sukūrė materiją ir vysto ją tol, kol ji tampa tapati jai pačiai (Šviesai). Ją vadina Dievu, Visagaliu, nes Šviesa aukštesnė už visas likusias jėgas.
Mūsų santykiai su šia jėga kuriami ne pagal žmogiškąjį principą, kuris numato, kad Dievas gali išgyventi, atleisti, bausti ir pan. Iš tikrųjų, susiduriame su valdymo sistema, kuri mato mūsų veiksmus ir reaguoja į juos be jokio gailesčio, atjautos ir viso kito.
Tai ne tas Dievas, kurį turi omenyje religingi žmonės, verkiantys ir maldaujantys Jį būti gailestingą. Tūkstančius metų sklindantys žmonių maldavimai ir skundai niekuo nepadeda, nes ne to iš mūsų reikalauja sistema, vadinama Kūrėju!
Skaitmeninė vardo Elokim (Kūrėjas) reikšmė (gematrija) atitinka žodžio Gamta gematriją. Vadinasi, Gamta ar Kūrėjas – tai vienas ir tas pats.

Iš 2014 m. rugpjūčio 17 d. TV programos „Ypatinga nuomonė“

Daugiau šia tema skaitykite:

Sunku būti Dievu

Sunku būti Dievu, bet įmanoma

Ar yra Dievas? (video klipas rusų k.)

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>