Kabala – mokslas apie Aukštesniąją tikrovę

Kabala, Kabala ir kiti mokslai, Realybės suvokimas

Iš Baal Sulamo straipsnio „Kabalos mokslo esmė“: Kas yra kabalos mokslas? Iš esmės, kabalos mokslas – tai Kūrėjo atskleidimas,  t. y. visą gamtą apimančios Aukštesniosios davimo jėgos atskleidimas,  visais keliais per visas Jo savybes bei pasireiškimus, kurie atsiskleidžia pasauliuose ir bus atskleisti ateityje, visais būdais, kuriuos iki visų kartų pabaigos galima kartais pasitelkti, kad Jį surastume.“
Yra keli kabalos mokslo apibrėžimai, bet visi teigia, kad šis mokslas moko žmogų atskleisti Aukštesniąją jėgą, vienintelę gamtos jėgą. Aukštesniąja ji vadinama todėl, kad joje yra visos kitos gamtos jėgos. Tai bendroji jėga, kurioje yra visa gamta su viskuo, kas joje egzistuoja.
Kabala žmogui atskleidžia Aukštesniąją sistemą, bendrąją jėgą su visomis apraiškomis ir poveikiu visiems, esantiems žemiau bei jai pavaldiems.
Tik reikia atskirti tą jėgos dalį, kuri mus veikia ir kurią galime atskleisti, nuo tos dalies, kuri su mumis nesusijusi. Mes net nežinome, kas vyksta kitoje, ne mūsų, tikrovėje.
Taigi, kabala – tai praktinis mokslas, tarsi fizika, chemija ir kiti gamtos mokslai. Todėl, jos padedami, galime atskleisti tik tai, kas mums pasiekiama. Tikrovės, kurios nejaučiame, negalime aprašyti jokiais žodžiais.
Gali būti, kad Aukštesniojoje jėgoje taip pat yra kažkas, ko neturime, nejaučiame. Bet mes suvokiame tik savo norų, pojūčių viduje, savo induose (kelim).
Kabala mumyse vysto naujus suvokimo organus, papildančius penkis kūno jutimo organus, kuriuos turime nuo gimimo: regėjimo, klausos, uoslės, skonio, lytėjimo. Šiuos penkis jutimo organus galima pavadinti gyvūniniais, juk jie priklauso gyvūniniam lygmeniui, kuriame egzistuoja mūsų fizinis kūnas.
Tačiau be jų galime išvystyti papildomus suvokimo organus, kurie vadinasi: Keter, Chochma, Bina, Zeir Anpin, Malchut. Šie organai skirti ne informacijos gavimui ir įsisavinimui, o davimui.
Davimo jėga su mumis apskritai neturi nieko bendro ir yra mums nesuvokiama. Vis dėlto, galime savyje tokią savybę išvystyti, gauti ją iš aukščiau, tada įgysime antrą – davimo jėgą, kuri papildys gavimo jėgą.
Davimo jėga, iš esmės, yra Aukštesnioji jėga. Šią Aukštesniąją davimo jėgą perimame iš Kūrėjo ir gauname galimybę dirbti su dviem jėgomis. Dėl antrosios jėgos galime tapti panašūs į Kūrėją, taip pat suprasti, pajausti, atskleisti tikrovę davimo savybėje. Toks ir yra kabalos mokslo tikslas.
O tuomet pakylame virš negyvosios, augalinės ir gyvūninės pakopų, kurias išvystėme šiame pasaulyje, į kitą pakopą, vadinamą būsimuoju pasauliu. Įgydami davimo savybę, gauname naują tikrovės suvokimą altruistinėje savybėje, būsimąjį pasaulį.
Ši galimybė suteikta tiems žmonėms, kurie nori to pasiekti. Galų gale, ir visa žmonija turi pasiekti tokią būseną, kai kiekvienas, dar būdamas gyvas, pamatys savo būsimąjį pasaulį. Tada žmogus pajaus viską, kas tik gali įvykti visoje tobuloje tikrovėje.
Todėl Baal Sulamas ir rašo, kad „kabalos mokslas – tai Kūrėjo atskleidimas,  t. y. visą gamtą apimančios aukštesniosios davimo jėgos atskleidimas,  visais keliais per visas Jo savybes bei pasireiškimus, kurie atsiskleidžia pasauliuose ir bus atskleisti ateityje, visais būdais, kuriuos iki visų kartų pabaigos galima kartais pasitelkti, kad Jį surastume.“
Kiekvienas, nors šiek tiek jaučiantis tam potraukį, turi galimybę atskleisti visus pasaulius visais įmanomais būdais, už laiko, judėjimo, erdvės ribų, virš visų apribojimų. Juk davimo jėgai negalioja jokie apribojimai.

Iš 2014 m. gruodžio 12 d. pamokos pagal straipsnį „Kabalos mokslo esmė“

Daugiau šia tema skaitykite:

Dviejų jėgų pusiausvyros centre

Šviesos gavimo mokslas

Kabalos mokslo pranašumai

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>