Išėjimas į tarpžmogišką bedravimą

Auklėjimas, vaikai, Krizė, globalizacija, Platinimas

Klausimas. Ką kabalistui reiškia tvirta šeima, tvirti namai?
Atsakymas. Tvirta šeima – tai šeima, kuri gyvena tvirtoje aplinkoje, ir tokia aplinka yra jų gerovė, jų tvirti namai.
„Namais“ vadinama žmogaus širdis, o ne akmeninės sienos. Mūsų laikais „namų“ sąvoka palaipsniui keičia savo reikšmę, nes akmeninės sienos nebeapsaugo ir nebegali nuo nieko apsaugoti.
Jos nesuteikia nė mažiausio saugumo jausmo, nes saugumas priklauso nuo gerų santykių su kitais žmonių visuomenės ratais, į kuriuos mes palaipsniui turime įsijungti.
Šiandien tvirti šeimos namai – tai jos kitas ratas, sociumas, o sociumui – tai platesnis ratas, šalis ir t. t.
Taigi „namų“ kaip olos, palapinės, buto ir pan. sąvokos nebeegzistuoja. Namai – tai išėjimas į tarpžmogišką bendravimą.
Todėl čia griūva visos materialios sienos ir lieka tik vidinis kontaktas tarp žmonių. Mūsų negali atskirti nei sienos, nei jūros, nei vandenynai. Mes būtinai turime būti susiję tarpusavyje. Tai mums aiškiai parodo interneto plėtra.
Klausimas. Ar gali Europa, atvėrusi sienas tarp Europos Sąjungos šalių, būti mums pavyzdžiu?
Atsakymas. Gaila, bet Europa žengė šį žingsnį iš egoistinės naudos sumetimų, norėdama uždirbti daugiau pinigų, eksploatuoti silpnas šalis, apsisaugoti nuo karo.
Europos Sąjungos šalys suvienijo tik bankus. Jų planuose nebuvo bendros žmonijos integracijos ir kultūrų tarpusavio įsiskverbimo. Tik dabar jie ima suprasti, kaip joms toli iki integracijos.

Iš 2014 m. spalio 23 d. TV programos „Trumpos istorijos“ 2 dalies

Daugiau šia tema skaitykite:

Skirtingų lygybė

Didelė šeima prie apvalaus stalo

Trūksta tik meilės

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>