Mano likimas – žmonijos likimo dalis

Auklėjimas, vaikai

Klausimas. Kodėl gamta nuo mūsų slepia informaciją apie ateitį?
Atsakymas. Tokia informacija visai nereikalinga, juk kalbame tik apie gyvūninį kūną. Taigi, žmogus nė neįtaria apie artėjančias gamtos katastrofas: cunamius, viesulus, kuriuos gyvūnai jaučia prieš 2-4 dienas.
Gyvūnai nujaučia įvykius, nuo kurių priklauso jų gyvybė. Žmogui tai nežinoma, juk jis turi priemonių, apsaugančių nuo gamtos smūgių.
Be to, žmogui neduota galimybė gauti šią informaciją. Jam atrodo, kad jis atskleidžia gamtą, vis daugiau apie ją sužino ir mokosi nuo jos apsiginti. Bet matome, kad koks bebūtų protingas, žmogus negeba numatyti gresiančių ekologinių katastrofų, o juk patys jas ir sukeliame.
Todėl niekada tiksliai nežinosime, kokia bėda mus ištiks. Net jeigu apie ją sužinotume iš anksto, tai nepalengvintų mūsų situacijos. Neteisingai, egoistiškai elgdamiesi visuomenės atžvilgiu, vis tiek negalėsime apsiginti ir išvengti smūgio.
Todėl tik studijuojantys kabalos mokslą žmonės gali pakilti virš aklo, kitaip tariant, nulemto likimo ir jį pakeisti. Netgi pradedantis studijuoti, kol kas nieko nesuprantantis ir nežinantis, jau pradeda keisti savo likimą – ir ne tik savo, bet ir viso pasaulio. Juk visi esame susiję ir gyvename integraliame pasaulyje, kuris visas yra lyg mažas kaimas.
Šiandien tai aiškėja kiekvienam, bet pasaulis ir anksčiau toks buvo, tik nebuvo taip akivaizdu. Todėl keisdamas savo likimą žmogus keičia visos žmonijos ir, apskritai, visos kūrinijos likimą.
Ir atvirkščiai, tam, kad pakeistų savo asmeninį likimą, žmogus privalo pakeisti visos žmonijos ir viso pasaulio likimą. Kitaip jis negalės paveikti savęs, nes jis – integralios sistemos dalis.

Iš 2015 m. sausio 11 d. 497-ojo pokalbio apie naująjį gyvenimą

Daugiau šia tema skaitykite:

Kaip pakeisti įrašus gyvenimo dienoraštyje

Neiškreiptas egoizmo pasaulio vaizdas

Laisvė nuo likimo kaprizų

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>