Ne utopija, o nauja švietimo sistema

Izraelis ir pasaulio tautos, Platinimas

Klausimas. Ar Faraonas slypi kiekviename žmoguje? Kur jis manyje?
Atsakymas. Faraonas – tai noras aplenkti kitus ir būti pranašesniam. Tai būdinga kiekvienam žmogui, tai net ne natūralus žmogaus siekis, o tiesiog svetima jėga, valdanti jį iš vidaus.
Klausimas. Ir kaip įmanoma nuo tokio blogio, kai kiekvienas žmogus elgiasi tarsi nuožmus faraonas, pereiti į pasaulį, kur jis su kiekvienu elgtųsi kaip su savo vaiku?
Atsakymas. Tam reikalingas švietimo procesas, iš kurio žmogus sužinos apie tokią savo būseną. Nes dabar jis tiesiog  blogai jaučiasi, tačiau nesupranta priežasčių.
Visi sutinka, kad egoizmas – mūsų prigimtis, ir su ja nepakovosi. Raginimai vienytis žmonėms skamba kaip  utopija. Net šventinį vakarą tik ir laukia, kol baigsis velykiniai skaitymai ir bus galima pavalgyti.
Todėl būtina nauja švietimo sistema. Reikia suteikti žmonėms išsilavinimą, juk dabar jie nieko nežino. Žmogus gimsta šiame pasaulyje, visiškai bejėgis, priešingai nei gyvūnas, kuris veikia teisingai, nes vadovaujasi vien instinktais. Gyvūnas neklystamai pasirenka, kas jam naudinga, o kas žalinga, jis nenukris iš aukštai, o kūdikis, jeigu jį palikti vieną, gali.
„Išėjimas iš Egipto“  – tai liaudies švietimo procesas, jos sąmonės ir supratimo ugdymas. Kiekvienas turi suprasti, kokios jėgos jį valdo, kaip jis elgiasi su kitais, kodėl jo požiūris egoistiškas, kodėl jis nenori kitiems duoti, o tik imti iš kitų ir juos valdyti.
Reikia išsiaiškinti, kas ta piktoji jėga, kuri viešpatauja mumyse, ir ar galime su ja sugyventi šiame pasaulyje, kuriame esame taip priklausomi vieni nuo kitų.
Visi mato, kad toliau taip tęstis nebegali, pasaulis aiškiai ritasi į bedugnę, nedaug trūksta, kad kiltų branduolinis karas. Neįmanoma likti faraono vergijoje – metas išsilaisvinti.

Iš 2015 m. kovo 22 d. 538-ojo pokalbio apie naująjį gyvenimą

Daugiau šia tema skatykite:

Gamtos kantrybei yra ribos

Kur mes suklydome tada, Babilone?

Neribotas egoizmo limitas

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>