Pakeisti sapną ar prabusti?

Kūnas ir siela, Realybės suvokimas

Viskas, ką matome ir galime įsivaizduoti, egzistuoja tik mūsų suvokime, tarsi sapne. Kildami virš savo savybių, galime visiškai pakeisti pasaulio vaizdą.
Klausimas. Išeina, kad galime pakeisti blogą sapną geru?
Atsakymas. Kabalos mokslo tikslas – pakelti mus virš šių sapnų, virš mūsų fizinių pojūčių. Dabar esame kažkokios pradinės formos, su mums duotais jutimo organais, per kuriuos piešiame kažkokį pasaulio vaizdą.
Bet viskas priklauso nuo mūsų jutiklių, už kurių stovi mūsų egoistinis noras pasitenkinti, lemiantis mūsų pasaulio formą.
Tai yra viskas, ko mums reikia. Be to, mums dar duotas kabalos mokslas – vidinio ištaisymo metodika.
Teisingai jį studijuodami ir taikydami galime pakilti virš savo fizinių pojūčių, virš savo egoistinio noro ir penkių jutimo organų.
Taip mes tarsi išeiname iš savo kūno, ribojančio mus šia materialia tikrove, ir pajuntame tikrąją realybę – tokią, kokia ji yra iki tol, kol patenka į mūsų jutimo organus.
Tai reiškia, kad įeiname į tikrąjį pasaulį, kuriame matome jėgas. Anksčiau šios jėgos įeidavo į mus ir piešdavo mūsų viduje tarsi kompiuterio ekrane tam tikrą pasaulio vaizdą. Bet išeidami iš savęs į išorę, pradedame matyti tas jėgas ir, svarbiausia, galime jas paveikti.
Išeidami iš savojo egoizmo, galime nusipiešti kitą pasaulį pagal savo pasirinkimą. Juk jau pakilome virš savo kūno ir tapome laisvi.

Iš 2015 m. vasario 8 d. radijo laidos

Daugiau šia tema skaitykite:

Atsibudome ar tik sapnuojame?

Dvasinis pasaulis – tikrovė, o ne fantazija!

Buvome tarsi sapne

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>