Viską gauti ar viską atiduoti?

Kūrėjas, Realybės suvokimas

Klausimas. Kas yra Kūrėjas? Jis man visiškai nepažįstamas.
Atsakymas. Nejaučiame Kūrėjo, todėl mums būtini paaiškinimai, kuriuos suteikia kabalos mokslas. Pajausti Kūrėją galime tik išpildydami vieną sąlygą: turime atitikti pagal formą. Kitaip tariant, būtina įgyti formą, panašią į aukštesniosios jėgos, turėti tas pačias savybes kaip Kūrėjas.
Kūrėjo savybė – tai absoliutus gėris, meilė, dovanojimas, kas vadinama vienu žodžiu davimas. Kūrėjas pasiruošęs atiduoti viską ir visiems. Mes turime priešingą prigimtį ir norime gauti viską, kas naudinga mums, iš visų ir kaip galima daugiau.
Kiekvieną dieną mumyse prabunda vis kiti norai ir kiekvieną akimirką norime kažko naujo: vieno, antro, trečio. Tame visas mūsų gyvenimas – kiekvieną sekundę vaikomės naujų malonumų. Todėl mūsų suvokimo organas yra vadinamas noru gauti, mėgautis.
O Kūrėjo suvokimas vadinamas noru duoti, patenkinti poreikį, suteikti malonumą. Mes su Kūrėju esame priešingi vienas kitam. Net žmogus ir gyvatė, kurie beveik nesupranta vienas kito, turi kažką bendro. Mes su gyvate abu turime akis, lytėjimą ir todėl matome, jaučiame vienas kitą, kartu gyvename viename pasaulyje. O su Aukštesniąja jėga nesame tame pačiame pasaulyje, ji turi visiškai kitas savybes. Tai tarsi radijo bangos, kurios pereina per mus, likdamos nepastebėtos. Mes nepagauname jų, todėl mums jos tarsi neegzistuoja.
Ši Aukštesnioji jėga valdo visą visatą, veikia ją, suteikia jai gyvenimą. Dar daugiau: ji moko mus iš kartos į kartą per visą istoriją, visą mūsų vystymosi laikotarpį, kuris vadinamas evoliucija. Galiausiai, ji priveda mus prie būtinybės atskleisti save, nepalikdama jokio pasirinkimo.
Vis artėjame prie šios būsenos, juk šiuolaikinei kartai iš tikrųjų labai reikalingas Kūrėjo atskleidimas. Kitaip ji tiesiog negalės išgyventi. Šis poreikis kyla iš tos pačios Aukštesniosios jėgos – geros ir dovanojančios, mylinčios, duodančios. Tai ji atveda mus prie tokios dramatiškos situacijos, kai nėra kitos išeitis – tik ją atskleisti.

Iš 2015 m. vasario 5 d. 516-ojo pokalbio apie naująjį gyvenimą

Daugiau šia tema skaitykite:

Kodėl nejaučiame Kūrėjo?

Iš ko susidaro Kūrėjo vaizdas

Kūrėjas – kūrinio viduje

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>