Kuo ypatinga bus šeima ateityje?

Auklėjimas, vaikai, Vyras ir moteris

Klausimas. Kokia ta Aukštesnioji gamtos jėga, kuri veiks šeimą ateityje? Ar ji susijusi su religija?
Atsakymas. Kalbama ne apie religiją, o apie tai, kad mes visi tarpusavyje susijungsime aukščiau mūsų egoizmo. Kaip yra pasakyta: „Vyras ir žmona – Šchina tarp jų“. Šeimoje veiks aukštesnioji gamtos jėga – meilės ir vienybės, davimo vie nas kitam, jėga. Tokioje šeimoje būsime susiję ryšiais, kurie yra aukščiau mūsų dabartinio, gyvūninio, lygio.
Šeimos žmogus laimės ne tik jaukų namų lizdelį, kur jausis aprūpintas, saugus ir būdamas sveikas ir sirgdamas, ir jaunystėje ir senatvėje. Mes sukursime tokį tarpusavio santykių tinklą, kuriame atskleisime davimo ir meilės jėgą, egzistuojančią aukščiau mūsų prigimties.
Klausimas. Kodėl yra šeimų, kurios visiškai materialiai apsirūpinusios, tačiau jaučia tarpusavyje šilumos trūkumą?
Atsakymas. Dėl šios priežasties žmonės ir skiriasi. Jie jaučia tuštumą, kurios niekuo negali užpildyti. Nėra šeimoje to, ko noriu, o ko noriu – nė pats nežinau.
Žmonės jaučia, kad jiems reikalinga nauja šeimyninio ryšio forma, bet nežino, kur jos ieškoti ir kaip surasti. Ir todėl – skiriasi.
Ateityje šeimoje egzistuos naujas ryšys, kuris atves porą prie aukštesnio tikslo, dėl kurio bus verta gyventi kartu. Dėl ko gi daugiau būtų verta gyventi šeimoje?
Galima nusipirkti pusgaminių prekybos centre, išsiskalbti drabužius skalbykle, pasikviesti moterį vienam vakarui. Vaikus galima aplankyti kartą per savaitę, – mes ir taip juos retai matome per darbus. Kokį pranašumą suteikia šeima, jei ir taip patogu gyventi?
Klausimas. Ko trūksta šiuolaikinei šeimai?
Atsakymas. Šeimai trūksta aukštesnio tikslo, svarbesnio nei tikslai, susiję su įprasta, materialia, gyvūnine, gerove. Mes turime atskleisti savo šeimoje Žmogaus pakopą, kaip sakoma: „Vyras ir žmona – Šchina tarp jų“, kitaip tariant, atskleisti Aukštesniąją jėgą, amžiną ir tobulą gyvenimą. Ir tai iš tikrųjų galima pasiekti per ryšį šeimoje ir su kitomis šeimomis, o galiausiai, su visu pasauliu. Aukštesnioji jėga  – tai davimo ir meilės jėga. Ji vadinama aukštesniąja, nes yra aukščiau mūsų – priešinga egoistams, kurie myli tik save ir nemyli kitų.
Klausimas. Ką pajausime ateities šeimoje, ko šiandien dar nejaučiame?
Atsakymas. Mes pajausime gyvenimą be jokių ribų, pripildytą įvairiausių skonių. Mums prireiks viso pasaulio. Mūsų šeima bus taip susijusi su kitomis šeimomis, kad jausimės pasitikintys, džiaugsmingi, niekuo neapriboti. Vaikai augs tokioje atmosferoje ir bus pagal ją auklėjami. Mes tiesiog privalome tokią būseną pasiekti.

Iš 2015 m. kovo 15 d. 521-ojo pokalbio apie naująjį gyvenimą

Daugiau šia tema skaitykite:

Išėjimas į tarpžmogišką bendravimą

Didelė šeima prie apvalaus stalo

Šeimos ištaisymas – būdas ištaisyti pasaulį

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>