Vaikai, suskirstyti į klases pagal lytį

Auklėjimas, vaikai

Tyrimas. Vaikai, besimokantys nemišriose klasėse (berniukai ir mergaitės atskirai), mokosi geriau, jie nieko nesigėdija, jų dėmesys nenukrypsta į priešingą lytį, vadinasi, daugiau galvojama apie mokymąsi. Net žinodama atsakymą, mergaitė lauks, kol atsakys kas nors kitas. Mišriose klasėse pirmieji ranką kelia berniukai.
Mergaičių klasėje: kiekviena žino atsakymą, bet tyli, nes bijo suklysti. Mokytojai atrodo, kad pamoka vyksta tuščioje klasėje. Mergaitės ramios, jos niekada nešaukia.
Giriamos mokinės tampa aktyvesnės. Jeigu jos yra giriamos net už klaidingus atsakymus, jos pralinksmėja. O berniukas nesupras, kodėl jis buvo pagirtas už neteisingą atsakymą. Mišriose klasėse mokytojai šaukia ant vaikų, nemišriose – tyla.
Palyginti su mišria klase, berniukų drausmė geresnė, jie ramiau reaguoja į mokytojo pastabas. Mišriose klasėse berniukai gali ginčytis su mokytoju, norėdami pasirodyti prieš mergaites.
Nemišrių klasių mokiniai aktyviai bendrauja tarpusavyje, yra vietos romantikai, ko trūksta mišrių klasių mokiniams. Pabandę mokytis atskirai, vaikai patys nenori būti mišriose klasėse.
Atskiro mokymosi privalumas tas, kad vaikai nesiblaško ir geriau įsisavina mokomąją medžiagą. Jei atskiras mokymasis vyksta bendrojo lavinimo mokykloje, trūkumai minimalūs.
Tyrimo rezultatas yra išvada, kad psichologinių skirtumų tarp vaikų iš nemišrių ir mišrių klasių nėra. Pasirinkdami mokymosi formą, tėvai turi pagalvoti, ką jie nori duoti vaikui – galimybę geriau mokytis ar bendrauti.
Komentaras. Berniukų ir mergaičių mokymasis turi būti atskiras. Beje, berniukus moko mokytojai vyrai, mergaites – mokytojos. Ir taip visus metus, iki pat aukštojo lavinimo. O ir jis turi būti atskiras. Toliau – santuoka. Žmonija grįš prie to po visų bandymų ir klaidų.

Komentarų nėra

Komentarai


Warning: Undefined variable $user_ID in /home/kabala/domains/laitman.lt/public_html/wp-content/themes/disciple/comments.php on line 96

Leidžiamos HTML žymės: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>